Mobilitetsveckan utökas med Hälsodagen

Strängnäs kommun deltar årligen i Mobilitetsveckan som uppmuntrar till hållbara resor och transporter. I år utökas veckan med Hälsodagen som förutom hållbart resande även fokuserar på social hållbarhet och folkhälsa.

Tidigare har Mobilitetsdagen varit en återkommande aktivitet i Mobilitetsveckan. Under mobilitetsdagen har medborgare haft möjlighet att prata med representanter från kommunen om hållbart resande, trafiksäkerhet och trafikplanering.

– I år inträffar Fritidsbankens Pep Dag samtidigt som mobilitetsveckan och där föddes idén om att slå samman de två dagarna till Hälsodagen. Vi vill bjuda in till en dag som fokuserar på många olika aspekter av hälsa. Allt från mat och resande, till rörelseglädje, aktiviteter och samhörighet, säger Andreas Henriksson som arbetar med hållbart resande på Strängnäs kommun.

Hälsodagen en del av Mobilitetsveckan

Europeiska Mobilitetsveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Veckan pågår den 16-22 september.

Hälsodagen arrangeras den 18 september i samarbete med Fritidsbanken, Generation Pep, Strängnäs kommun och idrottsföreningarna i Strängnäs kommun. Hälsa och hållbarhet kommer vara i fokus och du kommer kunna göra allt från att provsitta en brandbil och prova på discgolf till att smaka på hälsosam mat tillagad av kommunens måltidsservice.

Pep Dagen

Pep Dagen är ett nationellt initiativ av Generation Pep och är en dag som ska uppmuntra till rörelseglädje och hälsosamma matvanor. Det är kronprinsessparet som är initiativtagare till Generation Pep och deras målsättning är att engagera hela samhället i arbetet med att ge barn och ungdomar möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

– Fritidsbankens Pep Dag är årets roligaste prova-på-dag. Vi är glada att dagen i Strängnäs kommun utvecklats till Hälsodagen där vi tillsammans med föreningar i kommunen arrangerar en dag med fokus på hälsa, säger Patricia Wallén platsansvarig för Fritidsbanken i Strängnäs.

Hälsodagen är en del av Europeiska Mobilitetsveckan

Vi ses den 18 september i Mariefred och Strängnäs

Hälsodagen arrangeras den 18 september på Hammarens IP i Mariefred och på Västervikstorget i Strängnäs.

Polis och räddningstjänst kommer vara på plats på Västervikstorget i Strängnäs medan Fritidsbanken och olika föreningar från kommunen kommer erbjuda roliga aktiviteter och utmaningar både i Strängnäs och Mariefred.

Mer information om vad som händer i respektive kommundel hittar du i respektive evenemang i evenemangsguiden.

Hälsodagen 2022 i Strängnäs

Hälsodagen 2022 i Mariefred

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2022