Lär dig mer om hemberedskap på krisberedskapsveckan

Strängnäs kommun uppmärksammar krisberedskapsveckan. Målet med veckan är att fler människor ska vara förberedda och ha en hemberedskap inför en kris. Veckan pågår 26 september till 2 oktober 2022.

På kommunen kommer vi att ha en utställning om hemberedskap i kommunhusets entré, Nygatan 10 i Strängnäs. Här kan du få inspiration till vad du behöver ha hemma och hämta information om hur du förbereder dig. Vi kommer även att uppmärksamma krisberedskapsveckan i våra sociala medier, på Facebook och Instagram.

Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj. Det är myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som samordnar kampanjen.

Försvarsutbildarna föreläser

Uppdatering 26 september: Föreläsningen på Paulinska skolan i Strängnäs den 28 september är inställd.

För din säkerhet! är en föreläsning som Förvarsutbildarna håller i. Där får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället.

Plats: I Paulinska salen på Paulinska skolan i Strängnäs. Observera! Ingång från Bondegatan.

Tid: Onsdag 28 september 10.00–13.00. Anmäl dig senast 25 september.

Du är en del av Sveriges beredskap

Genom att hjälpa en granne att handla, odla dina egna grönsaker eller har mat hemma så att du inte behöver handla på en vecka stärker du faktiskt hela Sveriges motståndskraft. Genom att vara förberedd och engagerad kan du hantera en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt.

I år är temat för veckan mat. Att ha ett matförråd hemma är viktigt vid en krissituation. Mat är även något vi samlas kring och kan skapa en gemenskap vid en kris.

Här kan du läsa mer om hur du kan förbereda dig och ta fram en hemberedskap

Förbered dig för kris (msb.se).

Råd från Livsmedelsverket om vilka livsmedel som är bra att ha hemma vid kris.

Mer om krisberedskap

Kommunens krisberedskap - Strängnäs kommun

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 september 2022