Klart med politisk majoritet

Moderaterna och Socialdemokraterna har kommit överens om att bilda politisk majoritet i Strängnäs kommun. Därmed fortsätter den senaste mandatperiodens politiska arbete mellan de två partierna. 

Det meddelade Jacob Högfeldt (M) och Anders Härnbro (S) under fredagen. De två partierna har en majoritet i kommunfullmäktige med 31 mandat av 55 totalt.

– Våra partier har fått stärkt förtroende och väljarna har därmed varit tydliga i sitt mandat för detta styre. Strängnäs har gynnats av att Moderater och Socialdemokrater samarbetat. När samarbetet inleddes 2014 var det ekonomiska läget svårt och kommunens utvecklingsmöjligheter därmed låga. Läget är idag annorlunda. Samarbetet har lagt en stabil grund som skapar trygghet inför en osäker mandatperiod, säger kommunalråd Anders Härnbro (S).

– Vi bildar en majoritet, men sluter oss inte. Vi kommer att leta efter goda exempel, inspireras och utvecklas tillsammans med andra. Vårt mantra ska vara att vi generellt ska prata mer MED varandra än OM varandra i Strängnäs kommun. Vi behöver alla goda krafter för att bygga en ännu bättre plats, säger kommunalråd Jacob Högfeldt (M).

Nu hoppas båda på att alla folkvalda oavsett parti vill hjälpas åt.

– Vi har alla av invånarna i Strängnäs kommun fått uppdraget att hitta vägar framåt för att lösa gemensamma problem och se till att vår kommun fortsätter vara en fin plats att bo, leva och driva verksamhet och företag i. Vi ska genom eget arbete och i partnerskap med andra, leda Strängnäs kommun in i framtiden, säger Jacob Högfeldt.

Lista över politiker

Strängnäs kommun har all information om politiker, politiska nämnder och styrelser i ett särskilt förtroendemannaregister.

Valresultat och mandatfördelning

Mer om valresultat och mandatfördelning i Strängnäs kommun kan du läsa på vår webbplats. Där kan du också jämföra resultat från årets val med tidigare val.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 september 2022