Tyck till om framtidens Läggesta stationsområde

Nu kan du vara med och påverka det framtida stationsområdet i Läggesta. Du behöver skicka in dina idéer och förslag senast den 27 oktober.

Vi finns på plats och svarar på frågor i Läggesta idag den 29 september klockan 15-18 och vid ytterligare två tillfällen, den 10 oktober klockan 15-18 och den 12 oktober klockan 6.30-8.00.

Det finns flera sätt att vara med och påverka. Du kan välja att:

  • Använda vår nya dialogkarta. Sätt en nål på platsen du vill förbättra eller utveckla och skriv in din idé direkt i verktyget.
  • Svara på vår enkät i Questback. Ta del av skisserna och berätta om dina förslag.
  • Skicka in dina tankar via e-post eller brev.

Skicka in dina förslag senast den 27 oktober oavsett vilken väg du väljer. Du hittar all information om hur du gör på projektets sida här på vår webbplats.

Nu testar vi Strängnäskartan som dialogverktyg för första gången i det här projektet. Vi tror att det blir ett bra verktyg, där du både kan lämna dina tankar och ta del av andras.

Framtidens Läggesta stationsområde

Läggesta stationsområde är idag en viktig knutpunkt för kollektivtrafik. I framtiden, när fler människor flyttar in i området, vet vi att kraven på service och möjligheter för verksamheter och möten ökar. För att kunna möta kraven behöver vi planera smart för att platsen ska vara levande, trygg och hållbar över tid. Därför behöver vi få in kloka perspektiv från er som lever och vistas på platsen idag och i framtiden.

Marielundsområdet och Läggesta

Läggesta är centralt beläget i Marielundsområdet. Tillsammans med Stora Sundby och Lotorp som ligger alldeles intill kommer det i framtiden att finnas cirka 3000 hushåll på den här platsen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 september 2022