Kommunen skickar ut sms om tips om elavtal

Från och med den 31 oktober skickar Strängnäs kommun ut sms med en länk. Genom kampanjen Smart elanvändning får du hjälp att ta kontroll över ditt elavtal och din elförbrukning för att skapa klimatnytta och hjälpa plånboken, enkelt och snabbt.

Höga elpriser, risk för energibrist och omvärldsläget har gjort att elfrågan är högaktuell. Under hösten skickar därför Strängnäs kommun med hjälp av företaget Nudgd ut sms till tiotusen hushåll. Länken i sms:et leder till en webbplats som innehåller information och tips om hur du kan byta elavtal och vad ditt hushåll kan göra för använda elen på ett smartare sätt.

– Med kampanjen Smart elanvändning i Strängnäs kommun vill vi hjälpa hushållen i kommunen att ta kontroll över sitt elavtal och sin elförbrukning för att skapa klimatnytta, samtidigt som man hjälper den egna plånboken, enkelt och snabbt, säger Ragnar Lindén, hållbarhetsutvecklare i Strängnäs kommun.

Elanvändning är en tredjedel av klimatutsläppen

I Strängnäs kommun står elanvändningen för omkring en tredjedel av de energirelaterade klimatutsläppen.

– Att välja ett fossilfritt elavtal är en enkel och billig, ofta gratis, klimatåtgärd man som privatperson kan göra. Hushållen har stora möjligheter att påverka sina kostnader för el genom smartare användning. Den kilowattimme som inte används är dessutom den mest miljövänliga och avlastar ett ansträngt europeiskt energisystem, säger hållbarhetsutvecklaren Ragnar Lindén.

Tre enkla åtgärder alla kan göra

Här är tre enkla åtgärder som alla hushåll kan göra för att snabbt skapa klimatnytta och hjälpa hushållsbudgeten:

  • ha ett fossilfritt elavtal
  • gör aktiviteter som drar mycket el på natten
  • se över om timprisavtal passar dig

Du som inte har fått ett sms eller vill veta mer hittar fler tips om hur du kan bli en smartare elanvändare på vår webbplats, www.strangnas.se/smartel.

Sms:en skickas ut från och med den 31 oktober och bakom webbplatsen står företaget Nudgd. Texten i sms:et lyder så här:

Hej,

Vi vill att det ska vara enkelt att leva klimatsmart i Strängnäs kommun. Därför får du som kommuninvånare tillgång till information och tips om tre enkla åtgärder för en smartare elanvändning. Vi gör det tillsammans!

Gå gärna in på strangnas.smartelanvandning.se och se vad som passar dina förutsättningar!

Hälsningar,

Strängnäs kommun i samarbete med företaget Nudgd

(Läs mer om initiativet och integritet på www.strangnas.se/smartel)

Vad passar för dig och ditt hushåll?

Kommunens energi och klimatrådgivare kan ge dig fler tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till mer förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt.

Kontakta energi- och klimatrådgivare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 31 oktober 2022