Upplev ett annorlunda luciatåg med A-traktorer

Njut av julstämning och se kreativt utsmyckade fordon när motorintresserad ungdom bjuder in till luciatåg. Den 13 december klockan 19 rullar luciatåget genom Strängnäs.

Ung i Strängnäs kommun har under hösten bjudit in motorintresserade ungdomar till pysselkvällar för att tillsammans skapa kostymer till fordonen. Ungdomarna, som är mellan 15-18 år, har smyckat sina mopedbilar, mopeder och A-traktorer i juligt tema. Till exempel luciakronor, tomteluvor, renhorn och stjärngossestrutar kommer att pryda de olika A-traktorerna. På lucia visar ungdomarna upp vad de skapat, spelar julmusik och bidrar till att sprida julstämning.

- Vi har många motorintresserade ungdomar som är stolta över sina fordon. Vi vill göra något roligt tillsammans med ungdomarna och ge dem möjlighet att visa sina fordon och sprida sitt engagemang till andra. Nu hoppas vi att många kommer och tittar på luciatåget, säger Mikaela Martinsson, trygghetskoordinator på Strängnäs kommun.

Luciatåget kör flera varv

Luciatåget cruisar genom centrala Strängnäs på en förutbestämd rutt. Rutten startar vid Strängnäs fritidsgård och Kulturskolan och går sedan via Eskilstunavägen, Storgatan, Järnvägsgatan, Nygatan, Källgatan, Rådmansgatan och Bondegatan. Luciatåget kör flera varv. Polisen och polisens volontärer kommer att dirigera trafiken så att luciatåget inte bryts.

Även personal från Strängnäs kommun deltar med fordon i tåget.

Evenemanget arrangeras av Ung i Strängnäs tillsammans med Kul på hjul och polisen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 december 2022