• Startsida
  • / Nyheter
  • / Mötesplats Mariefred byggs om – ska bli tillgängligt för alla

Mötesplats Mariefred byggs om – ska bli tillgängligt för alla

Våren 2023 börjar bygget som ska göra Biohuset i Mariefred tillgänglighetsanpassat. Målet är en Mötesplats som är framkomlig för alla invånare, genom åtgärder som bland annat hiss och ramp.

Beslutet att bygga om Biohuset har tagits fram i samverkan mellan Strängnäs kommun, Strängnäs Fastighets AB och den ideella föreningen Mötesplats Biohuset som driver Mötesplatsen.

– Vi är jätteglada att ombyggnationen äntligen blir av, det har vi alla jobbat för ända sedan det blev Mötesplats i Biohuset. Målet är att Mötesplatsen ska vara en plats för alla invånare och kunna tillgodose många personers behov, säger Anders Lorentz Pantzar, verksamhetsutvecklare på Kulturkontoret.

Ombyggnationen beräknas ta ungefär ett halvår och lokalerna behöver utrymmas under tiden. Det innebär att föreningarna som är verksamma i huset kommer behöva hitta andra lokaler att bedriva sin verksamhet i under den perioden. Evenemang och aktiviteter kommer att behöva genomföras på andra platser i Mariefred. Hur det kommer att bli är ännu inte klart, men både Kulturkontoret och SFAB kommer att hjälpa till att hitta bra lösningar.

I samband med ombyggnationen kommer SFAB även att genomföra underhåll i lokalerna, exempelvis el, ytskikt, tak och trappor.

Om Mötesplatserna

Kulturnämnden tog år 2016 beslut om att det skulle finnas en mötesplats i varje kommundel. En plats där människor kan mötas, samverka och tillsammans bidra till en social sammanhållning, kreativitet och utveckling i kommundelen.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 december 2022