Kurser och samtalsgrupper för dig som anhörig

Under våren startar flera nya kurser och samtalsgrupper för dig som är anhörig. Bland annat samtalsgrupper för föräldrar till barn med NPF, men också för närstående till personer med demens.

Kommunens anhörigstöd vänder sig till dig som ger en närstående vård eller stöd oavsett relation, ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning.

På Anhörigcentrum erbjuds flera olika aktiviteter och kurser för dig som är anhörig. Bland annat kurser och samtalsgrupper som behandlar allt från psykisk ohälsa, demens, stroke, spel om pengar och missbruk.

– Man kan vara anhörig på så många olika sätt. Du kan vara vän, förälder, partner, barn eller släkting. Därför är det viktigt för oss att man känner att anhörigcentrum är en trygg mötesplats som är öppen för alla. Vi arrangerar därför flera ”må bra”-aktiviteter som mindfullness-fredagar, musikquiz, korvgrillning och promenader, säger Ann-Sofie Carlsson, anhörigkonsulent på Anhörigcentrum.

Dessutom hålls återkommande anhörigcafén där du som anhörig kan fika och träffa andra anhöriga.

Nya kurser och samtalsgrupper under våren

Under våren startar flera nya kurser och samtalsgrupper. Bland annat öppnar en samtalsgrupp för föräldrar till barn eller ungdomar under 18 år med ADHD, autism eller annan neuropsykiatrisk funktionsvariation. Ingen diagnos krävs.

Snart startar även en samtalsgrupp för dig som är anhörig till någon som fått en demenssjukdom i ung ålder.

– Ibland förändras allt mitt i livet och vi upplever att det finns ett behov av att få träffa andra i liknande situation och veta att man inte är ensam med sina känslor och tankar. Därför bjuder vi tillsammans med Anhörigcentrum i Eskilstuna in till en samtalsgrupp för dig som är anhörig till någon med en demenssjukdom och fortfarande yrkesverksam, berättar Eva Hammarström, anhörigkonsulent på Anhörigcentrum.

Här hittar du alla samtalsgrupper och anmäler dig

På webbsidan Anhörig kan du läsa mer om hur du gör för att anmäla dig, men också läsa mer om vilka aktiviteter, kurser och samtalsgrupper som erbjuds.

Du kan också kontakta Anhörigcentrum direkt via e-post: anhorigcentrum@strangnas.se eller telefon: 0152-29705 (Ann-Sofie) och 0152-292 98 (Eva).

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 januari 2023