• Startsida
  • / Nyheter
  • / Imenella och Allsång med Klasse Möllberg spelar i Strängnäs i juni

Imenella och Allsång med Klasse Möllberg spelar i Strängnäs i juni

Imenella och Klasse Möllberg

Nu är det klart att den rappande popstjärnan Imenella kommer till Strängnäs den 3 juni. Vi vill också bjuda in till gemenskap och festlig stämning genom allsång den 4 juni.

Imenella delar scen med bland andra Jireel och Olivia Lobato lördagen den 3 juni. På söndagen den 4 juni blir det allsång med vår alldeles egna legend Klasse Möllberg och den för dagen till ära nystartade gruppen Fjärde Junibandet. Samtidigt vill vi passa på att berätta att vi från och med nu kallar 500-årsresans stopp i Strängnäs för Sommarfest!

Imenella

Knyt dina sneakers riktigt ordentligt för när Imenella kommer hit ska vi dansa!

Imenella är den rappande popstjärnan som redan har hunnit med en karriär som dansare och koreograf. Efter genombrottet med låtar som Chagga, Moves och Fantasifull har hon nu fokus på att framföra sina egna låtar samtidigt som dansen följer med på scenen. Musiken beskrivs bästa som poppig rap och dancehall med mycket känsla och smittsamma rytmer som uppmanar till dans. Imenella har i intervjuer inte backat för att ta på sig rollen som förebild för unga tjejer genom sina texter som ofta berör makt, feminism och normer.

Imenella kommer med sina dansare till Strängnäs den 3 juni.

Allsång med Klasse Möllberg & Fjärde Junibandet

Vad bjuder väl in mest till gemenskap och festlig stämning om inte allsång? Och vem vore väl bättre att leda allsången än vår lokala folkkära stjärna Klasse Möllberg?

Den 4 juni blir det allsång med Klasse Möllberg och ett band med lärare från Kulturskolan under ledning av Magnus Ädel. Programmet är inte helt klart än men räkna med välkända sånger från svunna tider blandat med nyare låtskatter. Som ett tips kan det vara idé att öva på till exempel Calle Schewens vals, Sånt är Livet, Rosa Helikopter, Min Piraya Maya och kanske till och med lite joddling.

Klasse Möllberg är musiker, skådespelare och dessutom Strängnäsbo sedan 30 år. För de allra flesta är han känd som medlem i Electric Banana Band och som Banarne i barnprogrammet Trazan Apansson och Banarne.

Allsången går av stapeln den 4 juni. Vi kommer att presentera alla låtar längre fram på vår webbplats. Ta med en egen pall om du vill vara säker på en sittplats.

Om 500-årsresans Sommarfest

Ja, det stämmer, nu har vi bestämt oss för att sätta ett namn på vårt utökade nationaldagsfirande i Strängnäs den 3 till 6 juni. Vi kallar det Sommarfest helt enkelt.

500-årsresan genom dåtid, nutid och framtid gör under året några stopp med lite mer festlig stämning. Vi började i januari i Stallarholmen med Tidernas vinterfest och avslutar i Åkers styckebruk på nyårsafton. Däremellan stannar vi till på Sommarfest i Strängnäs den 3 till 6 juni och på Mariefreds dag i Mariefred den 12 augusti.

Ta del av allt som händer under året på www.strangnas.se/500

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 april 2023