Utredning om framtida fullservicehotell i Strängnäs

En etableringsutredning visar att det finns underlag för ett fullservicehotell i Strängnäs med fyrstjärnig standard.

Utredningen är utförd av en extern konsult på uppdrag av kommunens näringslivsenhet.

– När vi möter kommunens företagare så framför de ofta att det finns ett stort behov av hotell och mötesplats för mellan 150 till 200 personer. För att undersöka vilka förutsättningar som finns i vår kommun har vi beställt en etableringsutredning av konsultfirman Annordia, säger Joakim Swärd, etableringsansvarig på Strängnäs kommun.

Utredningen visar att det finns underlag för en intressent att kunna driva ett fullservicehotell med fyrstjärnig standard i Strängnäs kommun. Hotellet föreslås innehålla 100-125 rum samt restaurang, bar, wellness och mötesfaciliteter. Konceptförslaget syftar till att hotellet ska attrahera en mix av målgrupper för att öka möjligheter till en god intjäningsförmåga oavsett veckodag.

Annordia har identifierat och utvärderat sex potentiella etableringslägen i Strängnäs tätort och rangordnat dem enligt följande:

  1. Västervikens hamnområde
  2. Tomten där Multeum ligger
  3. Kvarteret Västertull (granne med Ugglans park)
  4. Visholmen
  5. Tomten där nuvarande simhallen ligger
  6. Resecentrum

– Platserna är konsultföretagets förslag på tänkbara platser med bra förutsättningar för ett fullservicehotell. I det här skedet är det bara förslag och det finns för- och nackdelar med alla områden. I nästa steg kommer vi titta på de olika platsernas förutsättningar och först då kan en plats utses och förutsättningarna beskrivas för de företag som är intresserade av att bygga och driva hotellet, säger Joakim Swärd.

En projektgrupp bestående av representanter från näringslivsfunktionen, kulturkontoret och samhällsbyggnadskontoret kommer nu att titta på de olika platsernas förutsättningar utifrån utredningen.

Parallellt med det arbetet pågår en förstudie om att bygga ett nytt kulturcentrum. Mer om det kan du läsa på sidan Kulturcentrum Strängnäs.

Mer information

Vid eventuella frågor kontakta Joakim Swärd på näringslivsenheten. Telefon 0152-290 18 eller e-post joakim.sward@strangnas.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 april 2023