Öppna förskolan i Mariefred får fler öppettider

I vår är kommunens öppna förskolor i Strängnäs och Mariefred öppna varje dag, måndag till fredag. Det kostar ingenting att vara med, det behövs ingen föranmälan och man väljer själv hur länge man vill stanna.

– Det är inget måste för kommuner att ha öppna förskolor men i Strängnäs kommun tycker både medarbetare och politiker att det är viktigt. Det är jättebra att det finns platser för vårdnadshavare och familjer att träffa andra, leka och även prata om svåra saker om det behövs, säger Elisabeth Nilsson som är verksamhetschef för kommunens öppna förskolor.

Öppna förskolan i Åkers styckebruk på paus

Våren 2024 kommer inte öppna förskolan i Åkers styckebruk vara öppen, det beror på att lokalen inte kommer finnas kvar. Man har varit i en tillfällig paviljong som nu ska tas bort och verksamheten pausas i Åker.

– Däremot har Mariefred fått fler öppettider och dagar så vi välkomnar alla föräldrar både dit och till Strängnäs i stället. På plats finns både en förskollärare och en familjerådgivare. Så kom och var med, säger Elisabeth Nilsson.

För barn 0-5 år

Till öppna förskolorna är alla barn mellan 0–5 år välkomna tillsammans med sina föräldrar. Här får barnen leka, lära, sjunga och skapa samtidigt som den vuxne kan få stöd i att vara förälder och lär känna andra.

Välkommen till Öppna förskolan

Strängnäs: Eskilstunavägen 34.
Öppet: Måndag–torsdag klockan 9-12 och 13-15.30. Fredagar klockan 9–12.

Mariefred: Solvändan 3, till höger om entrén till Mariefreds vårdcentral.
Öppet: Måndag–torsdag klockan 9–12 och 13–15.30. Fredagar klockan 9–12.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 februari 2024