Nu är alla artisterna på Sommarfest klara!

Fotokort på Elliphant, Kaliffa och Lover's Skit

Elliphant har jobbat med internationella stjärnor som Doja Cat, Tove Lo och Skrillex. Hiphop- och reggaeartisten Kaliffa är väletablerad både som soloartist och bandmedlem i Hoffmaestro. Lover’s skit är den hypade duon som också spelar på Roskilde och STHLM Fields i sommar.

Nu är det klart att Elliphant och Kaliffa tar plats på stora scenen. Lover’s skit blir det sista bandet i Klubbtältet. Tyvärr har Jelassi och Svart ridå som vi har gått ut med tidigare tvingats ställa in sina spelningar på Sommarfest i Strängnäs.

– Det är så skönt att nu kunna säga att programmet för årets Sommarfest är klart! Vi har haft en del utmaningar nu på sluttampen när några fantastiska artister tyvärr tvingades ställa in, men vi har lyckats hitta riktigt bra ersättare. Det blir en superfestlig Sommarfest i år också, säger Johanna Nyberg, projektledare.

Elliphant – en naturkraft

Artisten, låtskrivaren, rapparen och konstnären Elliphant har en dryg miljon lyssnare bara på Spotify. Med sin unika stil har hon fått mycket uppmärksamhet både i musikbranschen och i mode- och konstvärlden. Hon beskrivs ofta som en naturkraft på scen och en rebellisk artist. Den 7 juni kommer Elliphant till Sommarfest i Strängnäs – så räkna med att vilja dansa.

Dyslexi en del av den unika stilen

Elliphants rastlöshet och oro i skolan gjorde att hon hoppade av högstadiet. Oron fick senare sin förklaring när hon diagnostiserades med dyslexi och ADHD. Utmaningarna vände hon till sin fördel genom att bygga artisten Elliphant och nu har diagnoserna blivit en del av hennes kreativa skapande och personliga stil. Till exempel använder hon sina egna stavningar i låttexterna.

Utmana normer och väcka tankar

Med fem album med delvis olika stil i bagaget rör sig Elliphants musik någonstans mellan hiphop, pop och elektronisk punk. Texterna handlar ofta om att upptäcka och stärka sig själv. Hon vill också utmana normer och väcka tankar genom att provocera.

Hitmaskinen Kaliffa

Få liveartister får tak att lyfta och människor att tappa det som Kaliffa. Med fullt band, konstant kvalitetleverans och inte minst ett pärlband av hits som ”Helt seriöst”, ”Spontanitet”, ”Tippa på tå” och ”Kalibrera” gör Kaliffa varje spelning till en dag att minnas. Det är reggae, pop, dancehall och hiphop på svenska.

Kaliffa kommer till Sommarfest med sina hits i bagaget, så på med dina skönaste skor och dansa loss!

Lover’s Skit – hajpad duo från Stockholm

Lover’s Skit spelade första gången live 2022 och för inte ens ett år sedan kom deras debut-EP. Med bara en EP i bagaget har 19-åringarna ändå redan hunnit spela på till exempel Way out west, Storsjöyran och By:Larm i Norge – en dröm för många band.

De hämtar inspiration från ett brett spektrum av genrer och jonglerar lekfullt med musikhistorien. Lover’s Skit vill få dig att röra dig till och bli rörd av deras musik, så ta chansen i Klubbtältet på Sommarfest den 7 juni.

Här är alla artisterna på Sommarfest den 7 juni

Stora scenen: Naod, Peg Parnevik, Elliphant, Kaliffa och Samir & Viktor

Klubbtältet: Lover’s skit, Agitator, Pseudo och Majbjörn

Du hittar all informtion om vad som händer på scenerna och festivalområdet under Sommarfest på vår webbsida Sommarfest i Strängnäs.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 maj 2024