Studenttid och skolavslutningar

sommarlov

Nu närmar sig tiden för härliga skolavslutningar och studentexamen, här hittar du datum och tider.

– Studenten är en av årets höjdpunkter, en dag som markerar slutet på gymnasiestudierna och ett avstamp in i vuxenlivet. Det är alltid roligt att få fira detta med våra fantastiska elever som förtjänstfullt och efter bästa förmåga tagit sig hela vägen till studentdagen, säger Mikael Källarsson, rektor Thomasgymnasiet.

Studenter vid Thomasgymnasiet och Europaskolan

Gymnasieelever som tar studentexamen på Thomasgymnasiet springer ut tisdag den 4 juni klockan 12.00. Utspringet är vid skolans huvudentré på Campus. Efteråt går studenterna i en parad mot Västerviken där kortagefordon står parkerade.

Gymnasieelever som tar studentexamen på Europaskolan springer ut onsdagen den 5 juni klockan 15.00. Utspringet sker vid Ångbåtsbryggan och efteråt är det studentparad genom staden som avslutas på parkeringen vid Djäknehallen, där finns kortegefordon.

Skolavslutning i grundskolan

De kommunala grundskolorna har avslutning fredagen den 7 juni. Information skickas ut från respektive skola genom lärplattformen Quicilum.

Fira in sommarlovet på Sommarfest

6 och 7 juni fyller vi Strängnäs med liv och rörelse, musik och fest, dans och skoj, mat och glädje. Läs om allt som händer på webbsidorna Sommarfest i Strängnäs - Strängnäs kommun (strangnas.se) och den 7 juni är ungdomarnas kväll. Kom och var med!

Sommarlovsakriviteter hittar du i vår evenemangskalender och samlas på denna sida

Terminsstart till hösten

För dig som redan nu vill planera inför höstens terminsstart så kan du ta del av alla viktiga datum under kommande läsår på vår sida Lov och ledigheter.
Lov och läsårstider - Strängnäs kommun (strangnas.se)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 maj 2024