Väskförbud på Sommarfest den 7 juni

Nu har polisen bestämt att det blir väskförbud på Sommarfest i Strängnäs den 7 juni. Väskförbudet gäller under festivalkvällen på Visholmen mellan klockan 15–00.

Polismyndigheten har fattat beslut om väskförbud på Sommarfest i Strängnäs den 7 juni från klockan 15. Undantag görs för personer som behöver en väska av medicinska skäl eller en skötväska.

Det här gäller:

  • Du får bara ta med dig det som ryms i dina fickor.
  • Du får inte ta med dig vassa eller på annat sätt farliga föremål.
  • Du kan lämna in din väska gratis i ett bevakat tält utanför festivalområdet. Max en väska per person för att väskinlämningen ska fungera för så många som möjligt.

Tänk på att det kan bli kö när väskor ska lämnas eller hämtas. Ha tålamod och var ute i god tid så du inte missar din favoritartist eller annat kul.

Rulla och rusa

Deltagare i Strängnäs 500:s Rulla och rusa-lopp får ta med sig väska in på området eftersom loppet startar före klockan 15.

Strandbadet

Du som ska besöka Strandbadet på Visholmen för att bada den 7 juni efter klockan 15 får inte ta med dig en väska eller annan packning. Då får du hålla dina badkläder i handen.

Om alkohol, droger och andra otillåtna saker

Sommarfest i Strängnäs den 7 juni är en nykter och rökfri festival med fokus på ungdomar. Det är sedan tidigare inte tillåtet att ta med paraplyer, droger, alkohol, glasflaskor, vapen eller andra farliga föremål.

Det här finns på området:

  • Möjlighet att ladda din mobil i ett tält på området.
  • Mensskydd finns att hämta i ungdomsmottagningens tält och sjukvårdstältet.
  • Mat och dryck finns att köpa på området.
  • Vattenkranar med dricksvatten.

På webbsidan strangnas.se/sommarfest hittar du information om allt som är bra att veta och vad som händer när under Sommarfest den 6 och 7 juni.

Varför väskförbud?

Det är polisen som bedömer när det kan krävas väskförbud och det är mot bakgrund av den höjda terrorhotsnivån som gäller i hela landet sedan förra året. Ta del av mer information på polisens webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 juni 2024