Sommarens aktiviteter för barn och unga

grafisk bild med texten Äntligen sommar och siluetter av ungdomar

Snart är det sommarlov och då är Äntligen sommar tillbaka med massor av roliga aktiviteter. Nytt för i år är Sommarbubblan, en släpvagn fylld av aktiviteter. Dessutom ordnas dagläger med bland annat idrott, dans, teater och filmskapande.

I sommar kan barn och ungdomar välja mellan massor av olika aktiviteter och läger - det borde finnas något för alla. Du kan bland annat vara djurskötare för en dag, spela padel, delta i EPA-bingo eller följa med till Birka, Tom Tits och Hammarbybacken. Du hittar hela listan med aktiviteter på strangnas.se/sommarlov.

Go Sports Camp och kulturläger

För barn och ungdomar födda mellan 2014 och 2006 arrangeras Go Sports Camp och kulturläger. Kostnadsfria dagläger fyllda av idrott, rörelseglädje och kreativitet.

– Varje dag får ungdomarna som deltar i Go Sports Camp möjlighet att under arrangerade former testa tre olika idrotter. Tack vare föreningarnas engagemang kan vi erbjuda en stor bredd bland idrotter och vi hoppas på roliga dagar fyllda av rörelseglädje och nya vänner, säger Viktoria Forsberg Oveby, ungdomscoach på Strängnäs kommun.

Det går att anmäla sig till hur många dagar man vill och det kommer finnas möjlighet att testa bland annat gymnastik, fotboll, innebandy, taekwondo, basket, orientering, tennis, dykning och padel.

Kulturlägret arrangeras i samarbete med Kulturskolan och där får man möjlighet att testa bland annat cirkus, dans, teater, film, mosaik och canvasmålning.

Lägren är gratis och inga förkunskaper krävs. Mer information och anmälan hittar du på Go Sports Camp och Kulturläger.

Sommarbubblan - Fritidsbanken på hjul!

Ytterligare en nyhet för i år är Sommarbubblan. En vagn fylld med sportutrustning och aktiviteter för alla åldrar. Den kommer att besöka olika platser runt om i Strängnäs kommun hela sommaren.

Precis som på Fritidsbanken kan du låna sport- och fritids utrustning gratis och prova nya aktiviteter på plats. I vagnen finns också spännande böcker och roliga spel från kommunens bibliotek.

strangnas.se/sommarbubblan hittar du mer information om Sommarbubblan och en karta över var den kommer dyka upp i sommar.

Fritidsbanken

Under sommaren hittar du Fritidsbanken på Västervikstorget i Strängnäs och gästhamnen i Mariefred. På sidan Fritidsbanken hittar du alla öppettider.

Fritidsgårdarna har öppet i sommar

Fritidsgårdarna håller öppet i Strängnäs, Mariefred och Åkers styckebruk under hela sommaren. På sidan Fritidsgårdar hittar du mer information om öppettider.

Frukost serveras i Strängnäs

Strängnäs fritidsgård kommer dessutom bjuda ungdomar som går i högstadiet och gymnasiet på frukostbuffé under sommarlovet. Frukosten är helt gratis och öppen varje vardag mellan klockan 9.00 och 11.00.

Mer information

Aktiviteterna arrangeras av kommunen och lokala föreningar i samverkan med RF Sisu Sörmland.

Du hittar mer information om Äntligen sommar och alla aktiviteter på sidan Sommaraktiviteter.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2024