Teddy Söderberg blir ny utbildningschef

Teddy Söderberg

Kommunens nya utbildningschef heter Teddy Söderberg och är i dag grundskolechef i Stockholms stad. Han har erfarenhet av att utveckla skolor med fokus på likvärdighet och undervisningskvalitet.

– Jag är stolt över att få jobba med en av de viktigaste friskfaktorerna för unga vuxna: att kunna erbjuda en välfungerande skolgång. Det är biljetten till ett välfungerande samhälle både för den enskilda individen och för kommunen som helhet, säger Teddy Söderberg.

Kommundirektör Lars Ekström är nöjd med sin senaste rekrytering.

– Jag är väldigt nöjd. Han ska fortsätta det goda arbete som pågår på utbildningskontoret. Teddy har en både lång och bred erfarenhet, säger Lars Ekström.

Teddy Söderberg är lärare i grunden och har även jobbat som rektor. Han har erfarenhet från både kommunal och fristående verksamhet. Han har varit i Stockholms stad i åtta år och innan dess som grundskolechef i fem år i Västerås stad.

Samverkan är en förutsättning för att skolan ska lyckas, menar Teddy Söderberg, som lyfter partners som socialtjänst, polis och civilsamhälle men även högskolor och friskolor. Han tillträder den 30 september.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 juni 2024