Upptäck hemligheterna bakom en rikare biologisk mångfald!

Strängnäs kommun arrangerar tillsammans med föreningen En vild idé en inspirerande föreläsning. Lär dig hur du kan bidra till en blomstrande biologisk mångfald, oavsett om du har en trädgård, en kolonilott eller bara ett intresse för naturen.

- Vi är glada att kunna erbjuda denna föreläsning som en del av vårt arbete att tillsammans i vår kommun främja biologisk mångfald. Genom att öka medvetenheten och kunskapen om naturen hoppas vi inspirera fler att ta aktiva steg för att skydda och stärka vår miljö, säger Beatrice Lindius, kommunekolog (bilden).

kvinna med grön box som det står biologisk mångfald på

- I vår kommun har vi många grönytor som nu består av enbart gräs. Dessa skulle bli utmärkta blomsterplanteringar för att ge insekter, som pollinerar våra fruktträd och grönsaksodlingar, den mat de behöver för att sköta sitt för oss livsviktiga arbete. Vi önskar samarbeta med alla och skapa en blommigare och rikare kommun, säger Marianne Renfors, föreningen En vild idé.

Under föreläsningen blir du guidad av experter som Didrik Vanhoenacker från Naturhistoriska riksmuseet och Erik Hansson från natursidan.se. Efter föreläsningen har du chans att ställa dina egna frågor direkt till föreläsarna, representanter från kommunen och föreningen En vild idé.

Ett rikare Strängnäs – all kan vi gynna den biologiska mångfalden

🗓 Datum: 13 maj

🕖 Tid: 18.30

📍 Plats: Multeum, Strängnäs

Anmäl dig nu via Tickster och säkra din plats! De första att anmäla sig får dessutom en fröpåse med ängsblommor!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2024