Vänskapsbänkar väcker nyfikenhet

Fantastiskt initiativ! Tyckte Marita Johansson från Sävsjö. Ida Gudmundsson, Kristianstad, vill ha mer medmänsklighet och Elias Vikström från Botkyrka tycker att Strängnäs kommuns vänskapsbänkar är en bra symbol för att vi behöver prata mer med varandra.

Under onsdagen den 13 mars samlades 230 fältarbetare i Strängnäs och Södertälje, när Strängnäs kommun arrangerade den årliga rikskonferensen för fältarbete. Under lunchen på Thomas Arena Teater passade vi på att prata med några av deltagarna, bland annat om våra vänskapsbänkar som fanns på plats.

Vänskapsbänkarna är en del av Strängnäs kommuns arbete med att främja psykisk hälsa. Bänkarna är en plats för samtal människor emellan och en symbol för vårt mänskliga behov av sociala relationer.

I videon får du ta del av vad Marita Johansson, Ida Gudmundsson och Elias Vikström tyckte om konferensen och några tips om framgångsrika samtal.

Fakta om konferensen

Strängnäs kommun arrangerade årets rikskonferens för fältarbete för Riksorganisationen för fältarbete. Konferensen genomfördes i Strängnäs och Södertälje. Den årligen återkommande konferensen flyttar runt om i Sverige beroende på vilken kommun som tar sig an arrangemanget. I år deltog 230 personer från 53 kommuner samt från Norge den 12-14 mars. Under lunchen på Thomas arena fanns en minimässa med utställare på plats, liksom några av kommunens vänskapsbänkar.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2024