Stöd vid missbruk

Påverkas du av någon annans drickande, drogande eller spel om pengar? Anhörigstödet vänder sig till dig som är anhörig till någon som har problem med alkohol, narkotika eller spel om pengar.

Blev sommaren inte som du tänkt dig?

Har du varit upptagen av tankar och oro kring någon annans drickande eller drogande?

Anhörigcentrum bjuder in till kurs för dig som är anhörig till någon som missbrukar alkohol eller droger. Kursen startar 31 augusti och är på fem onsdagkvällar.

Kursen berör tema som missbruk/beroende, hur påverkas anhöriga runt omkring, hur mår familjen, vilka gränser kan jag sätta och hur tar jag hand om mig själv på bästa sätt i en svår situation. Vi blandar föreläsningar med samtal och har även inbjudna gäster som berättar sin historia.

Vi träffas i en liten grupp på onsdagkvällar klockan 17.30–19.30 på Anhörigcentrum (Eskilstunavägen 5, ingång från Nygatan)

Ledare för kursen är anhörigkonsulenter Eva Hammarström och Ann-Sofie Carlsson.

För frågor och anmälan kontakta Eva 0738-67 60 51 eller mejla eva.hammarstrom@strangnas.se

Vad är anhörigstöd?

Det är vanligt att den som är anhörig (till exempel en vän eller familjemedlem) till en person som är beroende eller missbrukar också påverkas av situationen. Efter en tid kan anhöriga utveckla ett oönskat beteende, självtvivel och det kan vara svårt att sätta gränser.

Genom anhörigstöd kan du få hjälp med mer information och verktyg för att lättare förstå vad missbruk, beroende och medberoende är. Vi vill att du som anhörig ska må så bra du kan trots att någon i din närhet missbrukar. Dels för att orka stötta någon annan men framförallt för att hitta meningsfullhet i ditt liv.

Vi erbjuder enskilda samtal. Via telefon, digitalt eller fysiska träffar. Vad passar dig bäst?

Anhörigkurser

Två gånger per år har vi anhörigkurser där du kan träffa andra i liknande situation. Det kan vara skönt att veta att du inte är ensam och få stöd från andra som har liknande upplevelser. Det kan hjälpa till så att man får mer hopp och ökar tilltron till förändring.

Våra kurser

  • Kurs för dig som är över 18 år och är anhörig till någon som missbrukar alkohol eller droger. Sex tillfällen på kvällstid.
  • Kurs för dig som är tonårsföräldrar och misstänker att ditt barn använder droger. Fem tillfällen på kvällstid 17.30-19.30 med start 26 oktober. Ett tillfälle per vecka.
  • Kurs för dig som är anhörig till någon som spelar om pengar. Sex tillfällen eftermiddag/kvällstid.

Kursledare är anhörigkonsulenterna Eva Hammarström och Ann-Sofie Carlsson.

Kontaktuppgifter och anmälan

Kontakta anhörigkonsulenterna Ann-Sofie Carlsson och Eva Hammarström genom att mejla till anhorigcentrum@strangnas.se. 

Du kan också ringa 0152-29705 (Ann-Sofie) eller 0152-292 98 (Eva).

På sidan Anhöriga finns mer information om alla kurser och datum.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 mars 2023