Hammargården, Mariefred

Hammargården

Hammargården ligger norr om Mariefredsskolan på promenadavstånd till centrum. Boendet har 36 lägenheter fördelade på två våningsplan, 18 lägenheter är för personer med en demenssjukdom.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm och egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.

Personal

Du får en kontaktpersonal på Hammargården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att omsorgen och vården ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.

Måltider

Frukost samt mellanmål tillagas av Hammargårdens egen personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice. Dagligen serveras lagad lunch med efterrätt samt en lagad middag.

Till maten finns varma och kalla grönsaker samt anpassade tillbehör. För den som behöver finns anpassad kost. Vi uppmärksammar högtider och årstidernas växlingar i våra matsedlar.

Aktiviteter

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel. För oss är det viktigt att veta vad du tycker om och vad du är intresserad av. Vi försöker planera aktiviteterna efter dina önskemål.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamma utrymmen.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 maj 2024