Riagården, Åkers Styckebruk

riagården

Riagården ligger i den lilla bruksorten Åkers Styckebruk.

Riagården har 45 lägenheter, tre av dessa är tvårumslägenheter. Elva av lägenheterna är anpassade för personer med en demenssjukdom. Vi har även en fin innergård att promenera i eller bara sitta i bersån eller under pergolan.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm och egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.

Personal

Du får en kontaktpersonal på Riagården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att din omsorg och vård ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.

Måltider

För de boende som vaknar före klockan 7 går nattpersonalen runt med en korg med kaffe och smörgås. I övrigt tillagas frukost av Riagårdens egen personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice.

Måndag - fredag erbjuder vi två lunch- och middagsalternativ samt en vegetarisk rätt och efterrätt. På helgerna erbjuder vi en lunch- och middagsrätt, en vegetarisk rätt och efterrätt

Vi tillämpar FAMM-modellen, syftet är bland annat att studera gästernas uppfattning av måltiden genom Maten Mötet Miljön Stämningen samt Styrsystemet. Vi använder oss också av pedagogiska måltider, vilket innebär att personalen sitter med och äter vid måltiden.

Aktiviteter

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, musikunderhållning, spel, bakning, pubaftnar med mera. För oss är det viktigt att veta vad du tycker om och vad du är intresserad av. Vi försöker planera aktiviteterna efter dina önskemål.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamma utrymmen.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 maj 2022