Kakor - Cookies

Vi använder kakor (cookies) på strangnas.se för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. En kaka är en liten textfil som webbplatsen begär att få spara på din dator.

Kakan ger dig som besökare tillgång till olika funktioner. Den ger också oss statistik över hur du och andra besökare använder webbplatsen. De kakor vi använder sparar ingen information som gör att vi kan identifiera vem du är.

Inställningar för kakor

Du kan välja att inte tillåta oss att använda kakor genom att stänga av funktionen i din webbläsare. Om du vill, kan du också ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator. Kakor som har blivit sparade sedan tidigare kan du ta bort i efterhand.

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (SFS 2003:389) ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor och vad ändamålet med dem är. Webbplatsen ska informera om hur du kan undvika kakor och du som besökare ska även ges möjlighet att samtycka till att kakor används.

Kakor på strangnas.se

Vi använder kakor för att få en bild av hur du som besökare använder webbplatsen. Som till exempel hur många som besöker oss, vilka sidor som besöks och vilka sökord man använder.

  • Google translate, används vid översättning av en sida
  • Siteimprove, för statistik och interna sökord
  • Sitevision, för att webbplatsens teknik ska fungera
  • Readspeaker, används när du vill göra justeringar i uppläsningen av en sida

Det kan finnas kakor som bara är knutna till en del av webbplatsen eller till enstaka e-tjänster. Om du har några frågor kan du alltid vända dig till vårt kontaktcenter.

Kakor på webbplatser eller e-tjänster som vi länkar till

På strangnas.se finns det länkar till webbplatser eller e-tjänster som använder andra kakor än de vi beskriver här. Läs mer om vilka kakor det är på respektive webbplats eller e-tjänst.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 april 2024