Toppbild

Arbete och fritid

Det är lätt att jobba och bo i Strängnäs kommun. Närheten, tryggheten och valmöjligheterna gör ditt liv gott att leva. Beläget mitt i Mälardalen finner du unika boendemiljöer, en dynamisk arbetsmarknad, god service och kulturella mötesplatser. Vi har tillgång till det lilla och närhet till det stora och vi är måna om att växa på ett hållbart sätt.

 

Fritid

Ungdomar som badarParker och grönområden är ständigt närvarande i vår kommun. Det ger oss stora möjligheter till att utöva ett flertal olika utöva fritidsaktiviteter. Historiska miljöer, kulturens närvaro och närheten till vattnet ser till att det finns något för alla oavsett intresse och smak.
Läs mer om vad du kan uppleva och göra i Strängäs kommun

 

Arbete och näringsliv

Strängnäs kommun ligger centralt i Mälardalsområdet med ett blomstrande näringsliv som lockar många nya företag. De största arbetsgivarna förutom Strängnäs kommun med sina drygt 2 000 anställda, består av företag inom läkemedels-, instrument- och elektronikindustrin, även traditionell industri Två kvinnorfinns representerat. Åkers Sweden AB med omkring 270 anställda och Pfizer med cirka 280 anställda är två av kommunens större företag. I kommunen finns även en stor variation av småföretag inom en rad olika branscher.
Läs mer om arbete och näringsliv i Strängnäs kommun

 

Det geografiska läget

Det geografiska läget med Stockholm inom 50 minuters avstånd samt Eskilstuna, Uppsala, Södertälje och Västerås runt hörnet gör att möjligheten till att bo i vår dynamiska idyll och samtidigt arbeta i andra orter är mycket god.

Människor och tåg på en perrong

Uppdaterad 2017-06-27

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >