Toppbild

Mariagården, Strängnäs

Mariagården ligger vid Långberget i Strängnäs och har nära till fina promenadstigar. 

På Mariagården finns 40 lägenheter fördelade på fyra grupper, 8 av lägenheterna är för personer med en demenssjukdom. Det finns en gemensam uteplats och rymliga balkonger på varje bostadsgrupp.
I varje bostadsgrupp finns ett gemensamt matsal och allrum.

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet. Alla lägenheter har medicinskåp, garderober/klädkammare, kylskåp och värdeskåp. Trygghetslarm, egen toalett och dusch finns i alla lägenheter.


Personal

Du får en kontaktpersonal på Mariagården som har ett särskilt ansvar att tillsammans med dig utforma din vardag. Det är i första hand till din kontaktpersonal som du ska vända dig om du har frågor. Du och din kontaktpersonal gör tillsammans en så kallad genomförandeplan. I genomförandeplanen beskrivs hur du vill att omsorgen och vården ska utföras.

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt. Sjuksköterska finns i huset dagtid på vardagar. Gemensam sjuksköterska för kommunen finns att nå övrig tid.


Måltider

Frukosten tillagas av Mariagårdens personal men övriga måltider kommer från Måltidsservice.

Måndag-fredag erbjuder vi två lunchalternativ samt en vegetarisk rätt och efterrätt. På helgerna erbjuder vi en lunchrätt, en vegetarisk rätt och efterrätt.

För att få en positiv måltidsupplevelse arbetar vi på Mariagården med fem viktiga delar kring måltiden:

  • Maten
  • Rummet
  • Mötet
  • Stämningen
  • Styrningen

En del i detta är också att vi arbetar aktivt för att minska matsvinnet.

Mariagården har 2015 och 2016 nominerats till utmärkelsen Årets seniormåltid av White guide senior. Även om de inte vann är Mariagården ett av landets främsta när det gäller matupplevelsen.

Aktiviteter

Aktiviteter kan till exempel vara promenader, samtal, tidningsläsning, gudstjänst, gruppgymnastik, underhållning och spel. För oss är det viktigt att veta vad du tycker om, vad du är intresserad av och vi försöker planera aktiviteterna efter dina önskemål.

Avgifter

Läs mer om avgifter.

Övrigt

På födelsedagar eller vid andra tillfällen finns möjlighet att använda våra gemensamhetsutrymmen.

Uppdaterad 2017-04-18

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >