Toppbild

Företagssamarbeten

Välkommen du som är företagare till en informationssida där vi presenterar våra verksamheter och företagsplaceringar.

Personer som har en funktionsnedsättning kan behöva en daglig verksamhet eller sysselsättning som är anpassad efter intressen och förutsättningar. Inom daglig verksamhet och sysselsättning försöker vi i så stor utsträckning som möjligt att tillgodose den enskilde individens behov.

Läs mer om socialtjänstlagen (SoL) och lagen om särskild stöd till vissa funktionshindrade (LSS)

Vi som har daglig verksamhet eller sysselsättning finns representerade på fler än 30 företag, de flesta baserade i Strängnäs kommun. På företagen arbetar vi främst själva och har en kontaktperson på företaget samt en kontaktpersonal från våra interna arbetsgrupper. Vi är till stor del självständiga och målet för oss är att någon gång i livet bli självförsörjande. Vissa av oss arbetar fem dagar i veckan och andra arbetar en eller kanske två dagar i veckan.

På vissa företag kan vi också vara en grupp med flera arbetstagare där vi har egna arbetshandledare på plats. De är anställda på daglig verksamhet och sysselsättning och finns till hands om det skulle vara något vi behöver hjälp med. 

Daglig verksamhet och sysselsättning har också egna arbetsgrupper som utför diverse arbeten åt företag men i egna lokaler. Lokaler som anpassade och utformade efter våra olika förutsättningar. Det kan till exempel vara montering och paketering med mera.  Dessa lokaler utgår vi också ifrån då vi hjälper företag i närheten med till exempel sopsortering, återvinning och tvätt med mera.

Är du som företagare intresserad av att veta mer om oss och vad vi kan erbjuda just dig, kontakta oss gärna.

 

Några av våra samarbetspartners:

Avant Display
Scaniarinken
OKQ8
Ahlsell
Lloyds apotek
Matkronan
KW Bruun
HM-Lagret i Eskilstuna
Komvux
Näsbyholm säteri
Allboden
Strängnäs Mekaniska
Solens lyckotassar, hunddagis
Vasavallen
Aerfast
Ica Bengtsson
Strängnäs djurskydd, katthemmet
MH kakel och mosaik
Länna svets
Coop Solberga
Kyrkogårdsförvaltningen i Mariefred
Röda Korset
Finningeskolan

Uppdaterad 2017-03-21

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >