Toppbild

Välkommen till en multikulti-kväll på Strängnäs business park

 

Den 16 februari bjuder kommunen och Studiefrämjandet in till en kväll i mångfaldens tecken. Kom själv, eller ta med dig nära och kära och skapa nya kontakter med människor från andra länder.

Under kvällen får du ta del av information om kommunens integrationsarbete, anmäla dig som språkvän, träffa språkvänner och deltagare från projektet New bright future.

Syftet med arrangemanget är att du ska få möjlighet att hitta nya vänner och samtidigt göra en insats i samhället. Under kvällen bjuds det bland annat på syrisk buffé och underhållning av gruppen Safrjal.

Tid: 16 februari klockan 17-19
Plats: Strängnäs business park (SBP), Honnörsgatan 2 A

Anmäl dig senast den 13 februari via e-post till sbp@strangnas.se eller per telefon 0152-297 00.

Arrangör: Studiefrämjandet, Språkvän Strängnäs och Strängnäs Business park inom Strängnäs kommun.


Människor behöver människor
Vägen till integration i Strängnäs går genom de som bor här och genom personliga möten. Därför erbjuder vi nyanlända, flyktingar och etablerade i Strängnäs kontakt med en språkvän vilket är ett sätt att umgås över gränserna och bygga broar mellan människor.

Att vara språkvän
Genom att bli språkvän har du möjlighet att hjälpa en person med utländsk bakgrund att få en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur. Att få en språkvän möjliggör kontakten med svenskar och svenska samhället och kanske får du en vän för livet.


Mer information om vad det innebär att vara språkvän


New bright future är ett innovations- och affärsutvecklingsprogram på Strängnäs business park.  Vi arbetar med att matcha kommunens företag med nyanlända akademiker, som alla har erfarenhet inom en rad olika branscher. Detta för att bidra till att öka möjligheterna för företag att hitta rätt kompetens samtidigt som de får ta del av verktyg inom organisationsutveckling, ständiga förbättringar och visualisering. Samtidigt som deltagarna i New bright future får en väg in på vår arbetsmarknad.

Mer information om projektet New bright future

Läs om vad du kan göra för att de som kommer hit ska känna sig välkomna

 

 

Uppdaterad 2017-02-09 av Sermon Shaba

Socialkontoret

Nygatan 10
645 80 Strängnäs
Telefon: 0152-291 00, växel
Fax:0152:296 05
E-post: socialtjansten@strangnas.se


 

Kontakt

Läs mer om våra verksamheter och hur du kommer i kontakt med oss 


Lämna synpunkter

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >