Toppbild

Driftkollen

Ugglans park

Välkommen till Driftkollen!

Genom att följa Driftkollen får du bland annat koll på vad vi arbetar med i vår utemiljö. Det kan handla om när halkbekämpning, snöplogning och sandning sker, när gator stängs av för asfaltering, eller när och var blommor planteras. Driftkollen hette tidigare Driftdagboken. Om du sedan tidigare prenumererar på Driftdagboken behöver du inte förnya din prenumeration.

Har du idéer på vad som ska lyftas i Driftkollen, hör av dig till stadsmiljoenheten@strangnas.se

Prenumerera på Driftkollen

 

Skriv din e-postadress i rutan och klicka på "Bekräfta" för att prenumerera på driftdagboken.

Förberedelser

2017-11-16 11:35

Igår onsdag var vi behjälpliga med att lyfta in det nya konstverket på plats i Larslundarondellen. Skulpturen heter Flow/Flöde och konstnären heter Åsa Herrgård.

Trädplantering vid Resecenrum pågår under veckan.

Vi halkbekämpar dagligen, eftersom kylan håller i sig.

Förberedelserna inför advent och jul och påbörjats, håll utkik efter våra utsmyckningar.

Halkbekämpning

2017-11-13 10:37

Under måndagsmorgonen har bussgatorna halkbekämpats och under förmiddagen ska även gång- och cykelbanorna åtgärdas, eftersom frosten ska bestå.

Förrädisk halka

2017-11-10 08:52

Det har frusit till nu på fredagsmorgonen, vilket har orsakat halka på vissa ställen. Vi gick ut och halkbekämpade bussgator tidigt i morse.

Idag påbörjar vi plantering av träd och buskar vid Resecentrum, det som går att plantera så här sent på säsongen. Resten får vänta till våren.

Äntligen har den gunga som vi väntat på så länge kommit. Den ska placeras i Vattentornsparken och håller på att monteras för fullt nu.

Vi har tagit bort en död alm på Visholmen, under veckan.

Höst och halka

2017-11-08 08:44

Igår kväll saltades gång- och cykelbanor inför nattens och morgonens halka. Vi har även halkbekämpat bussgator i kommunen.

Stadsmiljöenheten håller på att ta bort de gamla bryggorna med nr 5-7 i Västervikshamnen och vi hjälper till med bortforsling av Y- bommar.

Höststädning i lekparker sker under den närmaste tiden. Slyröjning av gångväg sträckan Marielund- Hedlandet i Mariefred ska genomföras. Potthålslagningar sker löpande hela tiden. Lövupptagningen har dragit ut på tiden, vi kommer igång i Åkers styckebruk nästa vecka.

Lövupptagning och höststädning

2017-11-02 10:20

Just nu är det bara löv som gäller. I dag kör vi lövupptagning i Mariefred, därefter fortsätter vi med Åker. Lövhantering och höststädning pågår även i våra parker.

Vi är snart färdiga med Vattentornsparken i Strängnäs. Vi väntar in en leverans av en gunga som vi sätter upp så fort den kommer. Vi förbereder även jobbet med den nya lilla lekparken på Svanvägen.

Vi har bokat in vassröjning för sträckan Nabben-Sidövägen.

Julen kommer med stormsteg och nu kollar vi att all julbelysning fungerar.

1 2 > »

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >