Strängnäs kommun - Cykelleder Stallarholmen

klart.se

Cykelleder Stallarholmen

Aktiviteter | Cykel | Stallarholmen

De små vägarna erbjuder perfekta cykelförhållanden. Det finns fyra cykelleder i området Stallarholmen och Selaön.

Det finns fyra cykelleder i området Stallarholmen och Selaön, de är mellan 20 km och 30 km långa. Det finns också en mini rutt ca 6 km lång. I centrum av Stallarholmen finns cyklar att hyra. Information och kartor finns att köpa på turistbyrån.

Selaön – Stallarholmen
Ta dig runt på Selaön – Sveriges största insjöö – och upptäck öns sevärdheter och charm. En tur går mot Överselö och en annan mot Ytterselö, utgångspunkten är Östabadet i Stallarholmen. Det finns även en kortare runda som är för dem som inte vill cykla så långt samt en cykelorientering där man löser spännande uppgifter på vägen.

Toresund – Stallarholmen
Ytterligare två leder som utgår från Stallarholmen. Björkebyleden och Herrestaleden. Denna led kan lätt knytas samman med Näckrosleden.

De lokala cykellederna beskrivs mer i detalj på Cykelgruppen i Stallarholmens hemsida. Det går även att köpa folder med karta på bland annat PREEM macken i Stallarholmen och turistbyråerna Strängnäs-Mariefred.

Hemsida: www.cykelgruppen.se

 

Var rädd om naturen

Allemansrätten ger oss stor frihet att vistas i naturen. Men samtidigt har vi alla ett ansvar att inte skada naturen, eller göra intrång på privat mark. Om du stannar och äter matsäck – ta med dig ditt skräp efteråt. Respektera alltid eldningsförbud. Skräm inte fåglar och djur. Var särskilt försiktig på våren och försommaren när många fåglar har ungar.

Läs mer om Allemansrätten >>>

Mer att göra