Toppbild

Konst & kultur

Konst och kultur

På Kulturhuset Multeum och på kommundelsbiblioteken runtom i kommunen arrangeras många olika utställningar och evenemang.

Här nedan listas det som är aktuellt just nu. Vill du läsa mer om våra kommande program, ta en titt i kalendariet på bibliotekens hemsida. Eller ladda ner det kompletta programbladet för vuxenutbudet och även för barnevenemangen här. 

I evenemangskalendern här intill finns även evenemang arrangerade av andra aktörer i Strängnäs kommun, för såväl barn som vuxna. 

Stora evenemang som till exempel Kulturdagen, nationaldagen och 500-årsjubiléet 2023 kan du läsa mer om under respektive flik. Likaså om projektet med den nya Kulturplanen för kommunen. 


Välkommen att konsumera kultur med oss! 

www.facebook.com/multeum
www.facebook.com/barnbiblioteken

 

 

Programbladet!

Bild på höstens kulturprogramblad

Höstens kulturevenemang

Nu finns programbladet för hela härliga höstens fantastiska kulturevenemang. Du kan hämta det på ditt närmaste bibliotek eller titta i det direkt på skärmen här:

Höstens programblad för vuxna

Höstens programblad för barn

Aktuellt

Foto på en kvinna på en tavla

Kulturhuset Multeum - Utställningshallen

En knstsamling som levt i det fördolda. Nu öppnas förråden och utställningen visar ett urval av konst från olika tidsepoker, från tidigt 1900-tal tills idag. Verk av Johannes Ullman, Bodil Güntzel, Lars Olof Loeld och andra samtida konstnärer är exempel på vad som visas. 
Visas i Utställningshallen 25 augusti - 23 september 2017.

Aktuellt

Affischbild om evenemanget

Föredrag om världsarv

Birgitta Hoberg (fil.kand. historia och konsthistoria) har 25 års erfarenhet av världsarvsarbete vid Riksantikvarieämbetet. Hon beskriver förutsättningarna för Världsarven: Hur många finns det? Hur ansöker man? Vem beslutar? Vilka krav ställs? Föreläsningen avslutas med en frågestund. 

Kulturhuset Multeum 14/9 kl 18:30
Entré 50 kr (fri medlem och under 19 år) Samarr: Humanistiska föreningen

 

Bild på Karin Hjalmarsson

Fredagslunch - Ett bra liv som synskadad

Karin Hjalmarsson är född med en synskada som gör att hon bara ser ljus och mörker. Hon lever ett vanligt liv med jobb, vänner och föreningsengagemang. Det mesta fungerar lika bra för henne som för de flesta andra. Men vad innebär hennes synskada i vardagen? Karin berättar om sitt liv och ger tips om var man kan hitta information och träffa andra som har en synnedsättning. 

Multeum Fredag 15/9 kl 12:00
Fri entré

 

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >