Toppbild

Filmer för årskurs 8 och 9 - hösttermin 2017

Här kan du läsa om de tre filmer som alla elever i årskurs 8-9 kan välja mellan. Den film som totalt sett får flest röster kommer att visas för alla elever i årskurs 8 och 9.

Om du klickar på bilderna kan du se klipp från filmerna. Klippen kan vara på olika språk men när filmen visas på biografen är talet svenska eller textat på svenska.

 

Heartstone

Klicka här för att komma till klippet Heartstone
Engelsk textad trailer

Handling: Thors och Christian är bästa vänner. De glider runt på sommarlovet i den lilla fiskebyn på den isländska landsbygden. Men sommarlovet kommer att innehålla mer än bad, fiske och vanligt tonårshäng. Det blir också en sommar av känslomässiga och sexuell turbulens som sätter deras vänskap på prov. Hemligheter kommer upp till ytan och stämningen blir väldigt laddad. Produktionsland: Island, 2016. Regi: Gudmundur Arnar Gudmundsson, 129 min. Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet.

 

Sameblod

Klicka här för att komma till klippet Sameblod
Engelsk textad trailer

Handling: 
Elle Marja går på en samisk internatskola där hon utsätts för rasbiologiska undersökningar och på fritiden trakasseras hon av andra ungdomar. I smyg inleder hon ett förhållande med en kille som studerar i Uppsala och hon rymmer dit i hopp om ett annat liv. En skildring av ett mörkt och undangömt kapitel av Sveriges historia, men också en berättelse om uppväxt. Produktionsland: Sverige 2017. Regi: Amanda Kernell, 110 min. Filmhandledning utgiven av Svenska Filminstitutet.

 

Dolda tillgångar

Klicka här för att komma till klippet Dolda Tillgångar
Svensk textad trailer

Handling:
Den sanna historien om rymdhistoriens bortglömda kvinnor i rymdstyrelsen NASA under rymdkapplöpningen på 60-talet. Kathrine Johnson, Dorothy Vaughan och Mary Jackson har exceptionella hjärnor men strukturen mot sig, minst sagt. De är svarta kvinnor i den segregerade delstaten Virginia. Före datorernas tid behövdes människor för att göra uträkningar och NASA anställde både vita och svarta kvinnor som "computers".  
Produktionsland:USA 2016. Regi: Theodor Melfi, 127 min. Filmhandledning saknas.

 
Valblankett 

Valblankett åk 8-9 för röstningen i klassrummet (pdf-format)

Lathund

Lathund för skolbioinformatörerna åk 4-5 och 8-9

Skolbiovisningar HT 2017:
vecka 41-42 i Strängnäs och Mariefred  

Uppdaterad 2017-09-11 av Annika Busch Palm

Utbildningskontoret

Nygatan 10
645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-291 00, växel

Mer kontaktinformation

Förtroendevalda:

Barn- och utbildning 

E-post till nämnd:

Barn- och utbildning 

Dokument

Skoldokument

Synpunkter

Synpunkter / Klagomål


Skolornas lärplattform Fronter
- inloggning krävs


Glömt inloggning - klicka här

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >