Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Boendestödjare till gruppboende Källgatan 1, vikariat


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Enheten Bostad med särskild service är till för personer med funktionsnedsättning som har behov av omfattande stöd för att klara de grundläggande behov.

Arbetsbeskrivning
Arbetsuppgifterna som boendestödjare varierar utifrån brukarens behov samt innebär också att stödja brukaren att utvecklas till ett så självständigt liv som möjligt. Insatserna sker i brukarnas bostad och bör utformas på ett begripligt och förutsägbart vis. I tjänsten ingår att utföra sjuksköterskeuppgifter på delegation av sjuksköterska efter delegeringsprov.
Boendestödjares arbetsuppgifter ingår att kunna arbeta självständigt för att skapa ett vardagsstöd i syfte att stärka livskvalitet för den enskilde brukaren. Stödja, vägleda och handleda brukare i vardagen. Att kunna tillämpa ett pedagogiskt förhållningssätt på individ och gruppnivå i syfte att skapa och utveckla ett lärande och engagerat arbetsklimat. I boendestödjares roll ingår att kunna arbeta med tydliggörande pedagogik utifrån kunskap om olika kommunikativa och välfärdsteknologiska lösningar.

Det ingår även att arbeta utifrån ett professionellt förhållningssätt för att skapa en god samverkan med närstående och kollegor samt att i arbetsgruppen upprätthålla ett etiskt förhållningssätt som främjar brukarens självbestämmande, delaktighet och integritet.
I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera i journal och att skriva genomförande planer samt att vara kontaktpersonal.


Kvalifikationer
*Kravprofil
Utbildning och övriga kompetenser:
- Socialpedagogisk utbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Du har tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen
- För dokumentation använder vi datorbaserade stödsystem (Treserva) och ser därmed att du har en god datorvana och att du kan behärska det svenska språket väl i tal och skrift.
Personliga egenskaper:
- Du har lätt för att dela med dig av din kunskap och vara ett stöd till kollegor
- Som person tycker du om nya utmaningar och har stort god förmåga att arbeta strukturerat och lösningsfokuserat, på egen hand och tillsammans med andra. Du ser möjligheter, framsteg och tror på människans förmåga att utvecklas
- Vi ser att du är flexibel, positiv och lyhörd samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande
- Du har förmåga att skapa förtroende, inge trygghet, vara stabil samt ha tålamod
- Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och intresse av att arbeta med målgruppen.

Meriterande:
- Utbildning i pedagogiskt anpassat arbetssätt
- Erfarenhet från tidigare arbete i pedagogiskt anpassat arbetssätt.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: 2017-12-31
Vikariat Sysselsättningsgrad: 80 %

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-08-24
Ange referensnummer: 441/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Åsa Eriksson
Enhetschef Bostad
Telefon: 0152 29653
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Kommunal
(Expedition)
Telefon: 0152 291 94
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >