Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Skolläkare


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/vuxenutbildning och Elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Centrala barn- och elevhälsan i Strängnäs kommun omfattar elevhälsans medicinska insats med skolläkare och sju skolsköterskor samt kommunens två skolpsykologer. Totalt går ca 3 400 elever i kommunens grund- och gymnasieskola. Centrala barn- och elevhälsan leds av en verksamhetschef.

Arbetsbeskrivning
Elevhälsans medicinska insats arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande tillsammans med övriga medarbetare i skolornas respektive lokala elevhälsateam. Elevhälsateamen leds av skolornas respektive rektor.

Som skolläkare har du det medicinska ledningsansvaret och utgör ett stöd till skolsköterskor, rektorer och verksamhetschef i medicinska frågor. Du har regelbundna mottagningar på skolorna tillsammans med skolsköterskan. Mottagningsarbetet är varierat och består bl.a. av skolrelaterade ärenden (t.ex. psykosomatiska symptom, livsstilsrelaterade besvär, beteendeproblematik) och bedömningar av olika typer av avvikelser (t.ex. psykomotorisk utveckling, tillväxt, skolios).

Som skolläkare ingår du även i den centrala barn- och elevhälsan och är en viktig del i det övergripande utvecklingsarbetet. Centrala barn- och elevhälsan består av ett tvärprofessionellt team med psykologer, kuratorer och specialpedagoger. Teamet leds av verksamhetschefen. Du har också regelbundna avstämningar tillsammans med verksamhetschefen och samordnande skolsköterska.


Kvalifikationer
Kravprofil:
- Läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barnpsykiatri eller allmänmedicin eller med annan specialitet
- Du är trygg i din yrkesroll, har god samarbetsförmåga och är flexibel. Som person är du engagerad, en god kommunikatör och du har en förmåga att bygga förtroendefulla relationer till såväl barn som vuxna
- Du är intresserad av kvalitets- och verksamhetsutveckling. Du är noggrann och kan organisera och planera arbetet
- Du trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på ansvarstagande, självständighet, handlingskraft, hög servicenivå och social kompetens
- B-körkort är krav då resor mellan kommunens olika skolor förekommer.

Tidigare erfarenhet av att ha arbetat som skolläkare är meriterande.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: efter överenskommelse. Det kan finnas möjlighet till anpassning av tjänstens sysselsättningsgrad utifrån önskemål.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-09-18
Ange referensnummer: 408/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Michael Martinsson
Verksamhetschef Centrum för språk och stöd
Telefon: 0152 29752
Mobil: -
E-post: -

Namn: Cecilia Schillberg
Samordnande sjuksköterska
Telefon: 0152-294 32
Mobil: -
E-post: -

Namn: Magnus Bengtsson
HR-specialist
Telefon: -
Mobil: 0152 29190
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >