Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Räddningschef


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för kommunens 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Strängnäs kommun är organiserad som en samlad förvaltning med kommundirektören som förvaltningschef. Räddningstjänsten ingår som en av fem enheter i Teknik- och servicekontoret. Räddningstjänsten arbetar med trygghet för alla som bor eller vistas i Strängnäs kommun. Vi arbetar med två övergripande mål, dels att minska risken för att bränder och andra olyckor ska uppstå och dels att se till att skadorna begränsas när olyckan trots allt har inträffat. Här finns 27 heltidsanställda och ungefär 50 RIB-anställda. Operativt har vi en heltidsstyrka och tre deltidsstyrkor fördelade i tätorterna Strängnäs, Mariefred och Åkers Styckebruk. Det finns 16 personer i ständig beredskap. Vi samverkar med alla våra grannkommuner men sedan 2016 framförallt inom Räddsam Mälardalen (RSM) som består av kommunerna Eskilstuna, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar och Surahammar. Inom RSM finns fyra gemensamma operativa ledningsfunktioner. Hos oss får du möjligheten att utvecklas tillsammans med trevliga kollegor och meningsfulla arbetsuppgifter. Vill du bli en av oss?

Arbetsbeskrivning
Som Räddningschef ansvarar du för verksamheten inom området skydd mot olyckor genom att driva och utveckla räddningstjänsten. Du säkerställer att medarbetarna har rätt förutsättningar för att utföra sina uppdrag och uppfylla enhetens mål. I uppdraget som Räddningschef ingår enhetens personal-, arbetsmiljö- samt budgetansvar.

Du är en viktig spelare i Teknik- och servicekontorets ledningsgrupp och rapporterar till kontorschefen. I ditt uppdrag ingår att ta fram underlag för politiska beslut och presentera dem samt att ha löpande kontakt med kommunens invånare.

I tjänsten ingår att ha beredskap i vår utryckningsorganisation, i första hand som räddningschef i beredskap för RSM.


Kvalifikationer
Vi söker dig som:
- har brandingenjörsexamen kompletterad med MSB:s räddningstjänstutbildning för brandingenjörer, RUB
- har erfarenhet av att ledande befattning inom Räddningstjänsten
- har B-körkort
- har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
- har goda, coachande ledaregenskaper och tror på människor omkring dig
- vill skapa skillnad och kan se människors olika förmågor
- trivs med varierande arbetsuppgifter och har en god stresstålighet
- är ansvarstagande och har god förmåga att organisera och planera
- har god analytisk förmåga
- är förtroendegivande, kontaktskapande och ser styrkan i att samverka såväl inom kommunen som mellan räddningstjänster och med andra organisationer

Vi genomför årlig hälsokontroll med läkare och all personal som ingår i utryckningsorganisationen genomgår årligt konditionstest på rullmatta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vill att du delar kommunens värdegrund som bygger på orden utveckling, respekt, öppenhet och tydlighet.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: efter överenskommelse

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-08-17
Ange referensnummer: 420/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Lars Ekström
Kontorschef
Telefon: 0152 292 06
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >