Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Förste förskollärare, Åkers styckebruk och Lännas förskoleenhet


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb! Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu förste förskollärare till Åker Förskoleenhet.
Som förste förskollärare i enheten har du en fast placering på en av våra förskolor Tallbacken, Skämby, Kanonen samt Länna. Du arbetar även övergripande med utveckling av det pedagogiska arbetet i hela enheten. Kännetecknande för våra förskolor är närheten till fantastiska naturområden, samarbete med skolor och tryggheten i det lilla samhället.

Förskolorna i Strängnäs kommun har under fem år arbetat aktivt med att utveckla förskolans verksamhet. Ett område har varit att utforma organisationen för att stärka processerna och stödja utvecklingsarbetet framåt. Det har även skett en stor satsning på övergripande kompetensutveckling för all personal.

Strängnäs kommun ingår i ett Ifous program ”Undervisning i förskolan” där alla förskolor deltar. Här kommer du att arbeta med erfarna pedagoger med kompetens för att alla barn ska utvecklas och utmanas till att ”Jag kan, jag vågar”. Tillsammans bedriver vi en förskoleverksamhet som utmanar och stimulerar barns nyfikenhet, utveckling och lust att lära.

Förskolan i Strängnäs har ett pedagogiskt centra där fortbildning sker och kollegialt lärande och IKT genomsyrar alla fortbildningsinsatser. Där finns även kommunens Återverk dit pedagoger kan komma och inspireras av miljön och skapa av spillmaterial. Där anordnas även workshops, studiecirklar, ämnesnätverkande och pedagogiska kaféer.

Pågående och kommande fortbildning är bland annat matematiklyftet, entreprenöriellt lärande och läslyftet. I all fortbildning använder vi oss av iPad som verktyg för pedagogisk dokument


Kvalifikationer

Krav
- Legitimerad förskollärare
- Ett antal års erfarenhet från arbete i förskoleverksamhet
- Trygg i din professionella roll
- Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning specialpedagogik eller likvärdigt meriterande
- Erfarenhet från att leda lärprocesser
- Väl förtrogen med läroplanen

Det är meriterande att ha datorkunskap i Windows office men även är van vid att använda sig av dator och iPad i pedagogiska sammanhang.

Vi behöver drivna förskollärare med ledaregenskaper samt förmåga att entusiasmera och coacha kolleger i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Du bör ha en mycket god social kompetens och mod att arbeta mot större grupper.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -


Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-19
Ange referensnummer: 42/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Lina Novelind
Förskolechef
Telefon: -
Mobil: 070-842 92 37
E-post: -

Namn: Alexandra Pettersson
Bitr förskolechef
Telefon: -
Mobil: 070-2962693
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Åsa Lundback
Kommunal
Telefon: 0159 298 86
Mobil: -
E-post: -

Namn: Maria Jederyd
-
Telefon: 0152-331265
Mobil: -
E-post: -

Namn: Natalie Rongvall
Lärarförbundet
Telefon: 0159-29886
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >