Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Projektledare - barn - & ungdomsstrategi


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 500 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn – unga – skola är ett av kommunens strategiska utvecklingsområden för 2017 – 2020. Som ett led i att stärka det strategiska utvecklingsområdet med frågor som rör barn och ungdomar söker vi nu en projektledare till Strängnäs kommun. Uppdraget kommer att innefatta ett nära samarbete med i första hand socialkontorets och utbildningskontorets olika verksamheter. Denna nya tjänst kommer att vara placerad inom socialkontorets verksamhetsområde myndighet och bistånd, men ha ett verksamhetsövergripande uppdrag.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med och utveckla de barn- och ungdomsstrategiska frågorna i Strängnäs kommun.

Ditt uppdrag blir att genomföra en inventering av Strängnäs kommuns nuvarande organisation med tillhörande processer. Du kommer att kartlägga vilka förebyggande och främjande insatser som finns att tillgå för barn, unga och dess anhöriga, samt utreda och eventuellt föreslå förslag till förändring. Även omvärldsbevakning är en naturlig del av uppdraget.

Du kommer att ingå i nätverk med representanter från kommunens olika verksamheter och komma med förslag på hur stöd till barn, unga och anhöriga ska organiseras i kommunen i framtiden.


Kvalifikationer
Kravprofil:

*Utbildning, erfarenhet och övriga kompetenser:
• Akademisk utbildning som arbetsgivaren finner lämplig, exempelvis inom beteendevetenskap
• En god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Erfarenhet från att arbeta med strategiska frågor inom områden som rör barn och ungdomar
• God förståelse för gällande lagstiftning inom området
• Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och ha en god förståelse för den politiska beslutsprocessen.

*Personliga egenskaper:
• Du trivs med att arbeta mål- och resultatorienterat samtidigt som du har ett prestigelöst förhållningssätt. Du arbetar strukturerat och är van att administrera och dokumentera i ditt arbete
• Du har god förståelse för uppdraget och viktiga faktorer som påverkar samhällsutvecklingen. Du har därtill en god analytisk förmåga och kan se helheten samtidigt som du kan förstå detaljerna.
• Du är driven och kreativ
• Arbetet innebär mycket kontakter med både politiker och tjänstemän, barn och vuxna. Det är viktigt att du har hög social kompetens och ett kommunikativt arbetssätt och kan presentera material både muntligt och skriftligt.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

*Meriterande:
Det är meriterande om du har erfarenhet att driva förändringsarbete och projekt.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Längd: 6 månader eller längre
Beskrivning Längd: 6 månader eller längre
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: enligt överenskommelse Tidsbegränsad till: 2018-12-31 med möjlighet till förlängning Tjänsten tillsätts med förutsättning att erforderliga beslut tas.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-09-09
Ange referensnummer: 430/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Maria Jäderlund
Verksamhetschef - Myndighet och bistånd
Telefon: 0152-295 84
Mobil: -
E-post: -

Namn: Michael Martinsson
Verksamhetschef - Centrum för språk och stöd
Telefon: 0152 29752
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Urval kan ske löpande under ansökningstiden. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >