Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Förskollärare, Åkers styckebruk och Lännas förskoleenhet


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb! Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter.

Arbetsbeskrivning
Åkers förskoleenhet söker nu förskollärare.
Enheten består av 4 förskolor; Länna Förskola, Kanonens Förskola, Skämby förskola samt Tallbackens förskola. Vår verksamhet bedrivs i trivsamma lokaler med härliga naturområden inpå knutarna. I Åkersstyckebruk är det "nära till allt"!

Vi arbetar utifrån entreprenöriellt lärande och en helhetssyn på barns utveckling. Arbetet bygger på samsyn om värdegrunden utifrån förskolans läroplan.

Vi vill att Du ska känna engagemang för att arbeta med att utveckla förskolans verksamhet och ha en vilja att ta dig an utmaningar. Du ska tillsammans med arbetslaget utforma en pedagogisk miljö som är föränderlig och som följer barnggruppens intressen och behov. Vi ser gärna att du är väl förtrogen med pedagogisk dokumentation och följer upp varje barns utveckling och lärande. Du planerar, genomför och utvärderar på ett systematiskt sätt er verksamhet tillsammans i arbetslaget. Som förskollärare har du ansvar för att förskolans kvalitet säkerställs utifrån skollag och läroplanens krav.
Ett självklart krav är att du kan samarbeta och leda ett arbetslag och tillvarata de kompetenser som finns där.

Vårt systematiska kvalitetsarbete är ett prioriterat område och vi är inne i spännande processer där vi utvecklar den fysiska lärmiljön och använder nya reflektionsverktyg. Som förskollärare i vår enhet ingår du i en utvecklingsgrupp som arbetar på enhetsnivå med att driva utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. Här ges möjlighet till kollegialt lärande, inspiration, pedagogiska diskussioner och utveckling på individ som grupp nivå.

Vi erbjuder dig:
Reflektionstid/barnfri tid 4,5h/v
2 planeringsdagar/år
2 kompetensutvecklingsdagar/år
Kostnadsfria pedagogiska måltider från våra egna kök med en stor andel ekologisk mat
Subventionerad friskvård
Möjlighet att utvecklas


Välkommen med din ansökan!


Kvalifikationer
- Legitimerad förskollärare
- Ett antal års erfarenhet från arbete i förskoleverksamhet är meriterande
- Erfarenhet från att leda lärprocesser och arbeta med systematiskt kvalitetsarbete
- Förmåga att leda arbetslag och barngrupp
- Väl förtrogen med läroplanen
- Erfarenhet av normkreativt arbete och likabehandlingsarbete

Det är meriterande att ha datorkunskap i Windows office men även är van vid att använda sig av dator och iPad i pedagogiska sammanhang.

Personliga egenskaper
Vi behöver drivna förskollärare med ledaregenskaper samt förmåga att entusiasmera och coacha kolleger i utvecklingen av den pedagogiska verksamheten. I vår enhet är det också viktigt att du har har ett professionellt och inkluderande förhållningssätt i arbetet, och i mötet med barnen och deras familjer.
Du är också en person som ser utmaningar och lösningar snarare än problem och har mycket god förmåga att samarbeta.Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -


Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-19
Ange referensnummer: 43/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Lina Novelind
Förskolechef
Telefon: -
Mobil: 070-842 92 37
E-post: -

Namn: Alexandra Pettersson
Bitr förskolechef
Telefon: -
Mobil: 070-2962693
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Åsa Lundback
Kommunal
Telefon: 0159 298 86
Mobil: -
E-post: -

Namn: Ann-Sofi Lindblom
Lärarförbundet
Telefon: 0159-29824
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >