Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Boendestödjare, vikariat


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Boendestödjarens uppdrag att motivera, handleda och ge stöd och service till våra brukare med funktionsnedsättning. I arbetet som boendestödjare arbetar vi med kontaktmannaskap och varje brukare har individuella genomförandeplaner som ligger till grund för utförandet, med målsättningen att brukaren ska få ett meningsfullt och aktivt liv. I arbetet ligger att ansvar att kartlägga och att anpassa arbetet efter brukarens behov, där dokumentering är en viktigt del. Det förekommer också sjukvårdsuppgifter som delegeras av sjuksköterska efter delegeringsprov.

Arbetsbeskrivning
För vikariatet som Boendestödjare söker vi dig som har en avslutad gymnasieutbildning.
Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av personer med funktionsnedsättning som exempelvis autism samt om du kunskap om pedagogiskt anpassat arbetssätt, erfarenhet av social dokumentation och erfarenhet av genomförandeplaner.
Du behöver kunna hålla ett lugn med våra brukare och kunna tänka om snabbt. Vi ser gärna att du som söker vågar prova på nya metoder, med en medvetenhet för vår målgrupp och med våra brukares behov i fokus. Du behöver kunna arbeta självständigt för att skapa ett vardagsstöd i syfte att stärka livskvalitet för den enskilde brukaren. Stödja, vägleda och handleda brukare i vardagen. Arbeta utifrån ett professionellt förhållningssätt för att skapa en god samverkan med närstående och kollegor.


Kvalifikationer
*Kravprofil:
Utbildning, erfarenhet, övrig kunskap:
• Omvårdnadsprogrammet, barnskötare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• God datorvana
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Personliga egenskaper:
• Du har god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt.
•Du har förmåga att skapa förtroende, inge trygghet, vara stabil samt ha tålamod.
• Vi ser att du är flexibel, positiv och lyhörd samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande.

Meriterande:
• Utbildning i pedagogiskt anpassat arbetssätt
• Socialpedagogisk utbildning
• Beteendevetenskaplig utbildning
• Erfarenhet av tidigare arbete med målgruppen


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: efter överenskommelse Ev. önskemål om placering skrivs i personliga brevet i ansökan.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-14
Ange referensnummer: 16/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Åsa Eriksson
Enhetschef Bostad
Telefon: 0152 29653
Mobil: -
E-post: -

Namn: Pia Gustafsson
Enhetschef
Telefon: 0152 296 29
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande. Blir du aktuell för intervju kommer vi att kontakta dig via telefon och boka tid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >