Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Projektledare Arbetsmarknad och integration


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Din anställning kommer vara på socialkontoret, Strängnäs Kommun och som projektledare inom arbetsmarknad och integration är du placerad direkt under verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen. Du kommer ha ett omfattande samverkansuppdrag och arbeta nära utbildningskontoret och kommunens HR avdelning då de är viktiga parter.

Arbetsbeskrivning
Som projektledare inom arbetsmarknad och integration arbetar du övergripande med kommunens uppdrag avseende arbetsmarknadsfrågor. Initialt innebär uppdraget att du är ansvarig för framtagande av en överenskommelse avseende nyanländas väg till arbetsmarknaden tillsammans med Arbetsförmedlingen.

Överenskommelsen ska innehålla en kartläggning av kommunens kompetensförsörjningsbehov både eget behov avseende kommunen som arbetsgivare men även det privata näringslivets behov av framtida kompetenser i kommun. Överenskommelsen ska innehålla utbildningsspår som tas fram i samverkan mellan kommunen och arbetsförmedlingen och matchar de behov som framkommit i kompetenskartläggningen.

Ytterligare uppdrag blir att utvärdera kommunens nuvarande arbetsmarknadsstrategi och att ta fram en reviderad strategi för de kommande åren.


Kvalifikationer
Krav

Relevant högskoleutbildning, socionom eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant

Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av liknande arbete i kommunal organisation

Kunskap om arbetsmarknadsinsatser och arbetsmarknadsfrågor
Kunskap om det kommunala ansvaret för arbetsmarknadsfrågor
Kunskap om nyanländas villkor på arbetsmarknad

Meriterande

Kunskap av Strängnäs kommuns organisation avseende arbetsmarknadsinsatser och den kommunala vuxenutbildningen

Personliga egenskaper

Då uppdraget innebär samverkan har du en god samverkansförmåga och en förmåga att arbeta självständigt och kan ta stort eget ansvar. Du har en god analytisk förmåga och en kapacitet att se samordningsvinster.
Då vi ser att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat är du en god kollega och bidrar till ett gott samarbetsklimat.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Längd: 6 månader eller längre
Beskrivning Längd: 6 månader eller längre
Tidsbegränsad till: 2018-08-31
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-08-16
Ange referensnummer: 415/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Annica Westling
Verksamhetschef IFO
Telefon: 0152 29680
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Barbro Karlsson
Vision
Telefon: 0152 291 91
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Kommunen tillämpar rökfri arbetstid. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >