Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Jobbcoach


Arbetsplatsbeskrivning:
Jobbtorg Strängnäs arbetar med att stötta personer till egen försörjning. Enheten är indelad i olika team där jobbcoacher och socialsekreterare arbetar nära tillsammans. Jobbtorg har också ansvar för aktiviteter inom kommunala aktivitetsansvaret och integration. Nu söker vi en jobbcoach som framförallt kommer arbeta med att stötta nyanlända medborgare ut i arbetslivet. Rollen som jobbcoach är att utifrån individens individuella genomförandeplan stötta personen mot egen försörjning. I ditt team arbetar du nära socialsekreterare och samverkansparter som exempelvis arbetsförmedlingen och arbetsplatser. Vi arbetar i kontorslandskap och har särskilda utrymmen för möten och mottagande av deltagare i egen reception.

Arbetsbeskrivning
Du arbetar med individuell coachning som innebär att du som jobbcoach har ett ansvar i att följa och stötta de personer som du är coach för och ha en enhetlig bild av personens situation och planerade väg framåt. Du kommer att möta utrikesfödda personer som är i avslutningen av etableringstiden och stötta dem ut i arbetslivet och egen försörjning. Ofta i nära samverkan med integrationssekreterare på Jobbtorg och den lokala arbetsförmedlingen. Du planerar och leder också aktiviteter utifrån personernas behov, i grupp och enskilt.

I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera utifrån uppdraget, skapa genomförandeplaner, hålla motiverande samtal, följa upp, arbeta förebyggande, planera och hålla i gruppverksamheter och individuella samtal, planera verksamheten och sträva mot att nå målsättningarna i arbetsmarknadsstrategin. Det är viktigt att du har en vilja och förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation och utifrån gällande lagstiftning i kommunallagen och socialtjänstlagen.

Du som jobbcoach är prestigelös, har självkännedom, gillar att samarbeta och har vilja och mod att pröva nya arbetssätt. Du behöver vara duktig på att kommunicera och ha förmågan att kunna ge god och bitvis svår återkoppling på ett konstruktivt och motiverande sätt både till enskilda deltagare och till samverkanspartners. Har du egen erfarenhet och kunskap i flera språk, gärna arabiska eller dari, är det meriterande. Du är med och utvecklar enhetens arbetssätt tillsammans med kollegorna och det är viktigt att du vill utvecklas i dina arbetsuppgifter tillsammans med Jobbtorg Strängnäs.


Kvalifikationer
Erfarenhet/krav

Du har en högskoleutbildning som socionom, beteendevetare eller samhällsvetare eller utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och arbetat med integration av nyanlända.
Datorvana
Svenska (för dokumentation)

Meriterande

Språkpedagogutbildning
Erfarenhet av arbete på myndighet som exempelvis arbetsförmedlingen, socialtjänst eller försäkringskassan.

Flerspråkig, gärna arabiska eller dari
Svenska (för dokumentation)
MI-utbildning
Dokumentationsvana i journal, rapport odyl)
B-körkort

Du har förmågan att ge god som svår återkoppling till enskilda och samverkande parter.
Du är en initiativtagande och driven person.
Du är trygg i din roll.

För att lyckas i rollen som jobbcoach ser vi att du:
- Har genuint intresse och förståelse för personerna i målgruppen
- Arbetar målinriktat
- Är en flexibel person
- Vill jobba i team mot enhetens mål
- Är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt
- Vågar pröva nytt och vill utvecklas med verksamheten

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och anpassning till Jobbtorg Strängnäs uppdrag och funktion där vi söker en bred kompetens för att matcha arbetsmarknadsstrategins målsättning och fokusområden.
Vi ser gärna manliga sökanden.
Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tidsbegränsad till: -
Provanställning kan bli aktuellt

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-08-17
Ange referensnummer: 432/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Karin Svensson
Enhetschef
Telefon: 0152 292 66
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Barbro Karlsson
Vision
Telefon: 0152 291 91
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >