Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Översiktsplanerare


Arbetsplatsbeskrivning:
Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet. På samhällsbyggnadskontoret är vi också stolta över vår trivselgrupp. Färskt i minne är bågskyttetävlingen och pepparkakshusbyggandet, och snart är det dags för nya trevligheter. Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Samhällsbyggnadskontoret arbetar med rådgivning, myndighetsutövning och service inom områdena fysisk planering, mark- och exploatering, mät- och kartproduktion, bygglovhantering, miljö- och hälsoskydd, livsmedel samt alkohol. Kontoret har ca 50 medarbetare varav sju medarbetare med olika ansvarsområden tillhör den strategiska enheten där översiktsplaneraren har sin hemvist. Tillsammans gör vi varandra bättre.

Arbetsbeskrivning
Vi sju personer som arbetar på strategienheten. Högst upp i kommunhuset sitter vi och arbetar med det som vi tycker är allra roligast nämligen; projekt inom ett brett spektra av framtids- och tillväxtfrågor. Vill du bli en av oss?
Att vara översiktsplanerare hos oss innebär ett uppdrag med stor variation. Att vilja och våga tänka nytt blir del av din vardag. För de uppdrag som drivs i projekt blir din roll att leda arbetet. Här kan du kika på vår gällande översiktsplan: http://www.strangnas.se/contentassets/6a442a8ddc5644eb98fe1da13baae9cc/antagandehandlingar/01.oversiktsplan-strangnas-kommun-2014.pdf

Som erfaren översiktsplanerare har du såklart en bild av vad rollen innebär, men eftersom det just nu händer så mycket här Strängnäs kommun vill vi flagga extra för hur vi växer så det knakar. Vi på strategienheten har under senare år lett arbetet med skapandet av nya Resecentrum som innebär stora möjligheter för en hållbar utveckling och knyter oss närmare till Stockholm. Vi jobbar även med centrumutveckling, ny trafikplan och skapar det nya Strängnäs 3.0.

Regionalt nätverkande ser vi som en naturlig del av uppdraget, vi ju är måna om att ständigt utvecklas. Lika viktigt som det är att ta del av goda exempel i omvärlden, lika självklart viktigt och kul känns det att få berätta om allt vi håller på med.
Samtidigt som du har ett självständigt jobb finns dina kollegor på strategienheten och resten av samhällsbyggnadskontoret redo för samarbete. Vi ser fram emot att ta del av din briljans!


Kvalifikationer
För att klara och trivas i uppdraget tänker vi oss följande kompetenser:
- Examen som fysisk planerare med inriktning på översiktlig planering eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Flerårig erfarenhet från översiktsplanering
- Goda kunskaper i Officepaketet och Adobe Creative Suite
- Goda kunskaper i Plan- och Bygglagen
- God Visualisering och illustrationsförmåga
- God social och samarbetsförmåga. Du har förmåga att arbeta i grupp såväl som självständigt
- God förmåga att planera och prioritera mellan flera olika arbetsprocesser
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt god kommunikativ förmåga med vana att tala och framträda inför större samlingar.

Det är dessutom meriterande om du har:
- Särskild erfarenhet från relevant delområde såsom trafik- och infrastruktur eller annan infrastrukturplanering
- Erfarenhet från medborgar- och politikerdialog
- Kunskap i visualiseringsprogram, GIS samt Autocad.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -
Tillträde: snarast, efter överenskommelse Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-03-12
Ange referensnummer: 66/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Mikael Rojek
Enhetschef
Telefon: 0152 293 33
Mobil: -
E-post: -

Namn: Lina Svensson
HR-specialist
Telefon: 0152 291 64
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >