Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Visma Rekrytering för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Visma Rekrytering i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

Boendestödjare


Arbetsplatsbeskrivning:
Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss? Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen. Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden. Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet, Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter. Tillsammans gör vi varandra bättre!

Arbetsbeskrivning
Boendestödjarens uppdrag att motivera, handleda och ge stöd och service till våra brukare med funktionsnedsättning.
I arbetet som boendestödjare arbetar vi med individuella genomförandeplaner som ligger till grund för utförandet, med målsättningen att brukaren ska få ett meningsfullt och aktivt liv. I arbetet ligger ett ansvar att kartlägga och att anpassa arbetet efter brukarens behov, där dokumentering är en viktig del. Det förekommer också sjukvårdsuppgifter som delegeras av sjuksköterska efter delegeringsprov.
Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av arbete inom funktionsnedsättning som exempelvis autism samt att du har kunskap om pedagogiskt anpassat arbetssätt, erfarenhet av social dokumentation. Du behöver kunna hålla ett lugn med våra brukare och kunna tänka om snabbt. Du behöver kunna arbeta självständigt för att skapa ett vardagsstöd i syfte att stärka livskvalitet för den enskilde brukaren. Stödja, vägleda och handleda brukare i vardagen. Arbeta utifrån ett professionellt förhållningssätt för att skapa en god samverkan med närstående och kollegor. Arbetet sker på dagtid, kvällar, nätter och helger. Sovande jour kan förekomma. För att arbeta hos oss krävs en god grundkondition, god rörlighet och fysisk stabilitet samt mental styrka.


Kvalifikationer
*Kravprofil:
Utbildning, erfarenhet, övrig kunskap ;
Behandlingspedagog, förskollärare, socialpedagog
Omvårdnadsprogrammet, barnskötare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• God datorvana
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Personliga egenskaper:
• Du har god samarbetsförmåga, men också förmåga att arbeta självständigt.
• Du har förmåga att skapa förtroende, inge trygghet, vara stabil samt ha tålamod.
• Vi ser att du är flexibel, positiv och lyhörd samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande.

Meriterande:
• Utbildning i pedagogiskt anpassat arbetssätt
• Erfarenhet av tidigare arbete med målgruppen


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tidsbegränsad till: -
80 % sysselsättningsgrad

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2018-02-26
Ange referensnummer: 64/18
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 2
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Pia Gustafsson
Enhetschef
Telefon: 0152 296 29
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >