Toppbild

Välkommen att söka jobb i Strängnäs kommun! Här hittar du alla våra aktuella jobb.

Strängnäs kommun använder Offentliga jobb som rekryteringsverktyg för att hantera jobbansökningar. Du söker jobben direkt via ett webbformulär som du når via respektive annons. Uppgifterna sparas hos Aditro Recruit i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Du som av någon anledning inte kan skapa ett konto på Offentliga jobb har även möjlighet att skicka in dina ansökningshandlingar via vår e-tjänst Sök jobbet.

 

Två förskollärare, Marielunds förskola


Arbetsplatsbeskrivning:
Välkommen att vara med och utveckla individen, verksamheten och samhället! Strängnäs kommun är en dynamisk organisation med 2 200 medarbetare som gärna provar nya arbetssätt och vägar. Tillsammans bidrar vi till välfärd för Strängnäs 34 000 invånare. Hos oss erbjuds en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Strängnäs kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill att vår verksamhet genomsyras av öppenhet, tydlighet, utveckling och respekt. Här får våra medarbetare möjlighet att påverka medborgares vardag och forma en gemensam framtid. Här gör vi skillnad. Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden omfattar förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grund- och gymnasiesärskola, gymnasieskola, SFI/Vuxenutbildning och elevhälsa. Vi är cirka 1000 medarbetare som arbetar i utbildningskontorets verksamheter. Förskolan ligger i området Marielund tre kilometer utanför Mariefred, i anslutning till Mälaren och Läggesta tågstation.

Arbetsbeskrivning
Vi söker en driven förskollärare med förskollärarlegitimation. Vi söker dig som trivs i utveckling och har ett starkt engagemang i barns lärande och utveckling.
Att arbeta som förskollärare hos oss på Marielunds förskola innebär att du är en i ett arbetslag som är i ständig utveckling. Hos oss finns möjligheter för dig att utvecklas och växa i din roll som förskollärare, bl.a ska all personal utbildas i skolverkets satsning på förskolelyftet i matematik och språk. Vi använder oss av informationsteknologi, IT som ett redskap för att kunna utveckla nya sätt att undervisa, leka och lära, bl.a lärplattor som ett verktyg i pedagogisk dokumentation, då vi har reflektion i våra arbetslag och tillsammans med barnen.
Vi pedagoger roterar tillsammans med barnen till de olika åldersgrupper som vi har. Fördelar med rotationen är att det ständigt finns pedagoger som är kända för barnen. Barnen blir trygga på hela förskolan. Vi pedagoger får en större vi-känsla, samarbetet mellan avdelningarna blir större.

Marielunds förskola är en Övningsförskola till Mälardalens högskola vilket gör att vi har många lärarstudenter studenter hos oss som tillför mycket aktuell forskning. På Marielunds förskola har vi en hög pedagogiskt medvetenhet. Vi är många pedagoger som har fått vidareutbildning inom matematik och naturvetenskap och teknik. Vi använder oss aktivt av IT, bl.a lärplattor som ett verktyg i pedagogisk dokumentation, då vi har mycket reflektion i våra arbetslag och tillsammans med barnen. I vårt systematiska kvalitetsarbete arbetar vi kontinuerligt med reflektionsverktyg för att kunna fånga barns lärprocesser och utvärdera verksamheten

Vi arbetar mycket med barns reella inflytande för en hållbar framtid där vi erbjuder barnen att tillsammans uppleva, utforska, lyckas, samtala och reflektera, leka och skapa. Vi ser det entreprenöriella lärandet växa mer och mer där vi och barnen forskar tillsammans och tar tillvara på varandras kunskaper. Vi väljer att se det enskilda barnet som en medforskare som bidrar med sin kunskap. Marielunds förskola har en verksamhet som tar sin utgångspunkt i barnens hypoteser, frågor och funderingar som senare blir problemlösande erfarenheter. Det naturvetenskapliga arbetssättet inspirerar oss att vi tillsammans upptäcker, utforskar och upplever samband och fenomen.

Om du är nyfiken och kan tända barnens ”stjärnögon”, då är det dig som vi söker som vår nya kollega.


Kvalifikationer
Du är legitimerad förskollärare eller har förskollärarexamen och kan uppvisa intyg om ansökt legitimation.


Välkommen med din ansökan!


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Längd: Tillsvidare
Beskrivning Längd: Tillsvidare
Tidsbegränsad till: -
Tillträde i december - januari

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2017-08-31
Ange referensnummer: 438/17
Sök digitalt via webben, klicka här i samarbete med Offentligajobb.se

Lön
Löneform:

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid:

Kontaktpersoner:
Namn: Susanne Karlsson
Bitr förskolechef
Telefon: 072-141 42 81
Mobil: -
E-post: -

Fackliga företrädare
Namn: Fackliga företrädare nås via kommunens växel
-
Telefon: 0152-291 00
Mobil: -
E-post: -


Övrig info: Strängnäs kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia. Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

‹‹ Tillbaka

Strängnäs kommun, 645 80 Strängnäs | telefon 0152-291 00 | fax 0152-290 00 | e-post kommun@strangnas.se | organisationsnummer 212000-0365

  >