Program för Trafikantveckan 2019

Trafikantveckan är en årligt återkommande kampanj som pågår 16-22 september 2019.

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Kommunen deltar i år igen och kommer att genomföra ett antal aktiviteter under veckan. Syftet är att öka fokus på hållbarhet, hälsa, tillgänglighet och hjälpa våra invånare att förändra vanor till det bättre. Målet är att våra invånare ska gå, cykla och åka kollektivt mer.

Det här händer i kommunen under veckan

Dialogmöte om fossilfria transporter och klimatneutralitet

Måndag 16/9 klockan 17-19 bjuder kommunen in till ett inspirerande och kreativt möte om våra stora utmaningar i klimatfrågorna. Lokal: Kommunhuset. Läs mer om mötet och ta del av hela inbjudan: Var med och påverka - fossilfria transporter och klimatneutralitet

Extra cykelparkeringar

Färgglada cykelställ kommer att finnas utplacerade på knytpunkter i de olika kommundelarna under hela veckan, 16-22 september. Extra cykelparkeringar kommer att finnas på Trädgårdsgatan i Strängnäs.

Ökad trafiksäkerhet vid skolorna

I samarbete med polisen kommer polisens volontärer att stå i anslutning till skolor runt om i kommunen för att öka tryggheten för våra barn och unga.
Tisdag: Stallarholmen
Onsdag: Mariefred
Torsdag: Tosterö
Fredag: Åkers styckebruk

Prova elbil och elcykel

Lördagen den 21 september klockan 11.00 – 14.00 kommer ett evenemang kommer att hållas på Gyllenhjelmstorget i Strängnäs. Polisvolontärer, kommunala tjänstemän, SEVAB Strängnäs Energi och bilfirma kommer att finnas på plats. Du kan prova på elbil och elcykel. Passa på att ställa frågor!

Bilfri dag

Söndagen den 22 september uppmanar vi alla i Strängnäs kommun till en bilfri dag. Prova att inte använda bilen, ta dig fram på andra sätt. Det finns många möjligheter och mycket att vinna. Våga prova!

Kampanj för att öka medvetenheten hos kommunens medarbetare

Under Trafikantveckan pågår även en intern kampanj för att medarbetare på Strängnäs kommun ska resa mer hälsosamt och hållbart. Vi vill uppmana företagen i kommunen att genomföra tävlingar med sina anställda också!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 september 2019