Båtar och hamnar

Strängnäs kommun har hamnar för fritidsbåtar i Strängnäs och Mariefred.

I Strängnäs finns cirka 430 båtplatser totalt. Dessa finns vid Abborrberget, Nabbviken, Visholmsviken, Västerviken och utmed Norra Strandvägen.

I Mariefred finns cirka 320 båtplatser utmed småbåtshamnens kaj, vid Mudderholmarna och vid pontonerna i hamnen mitt emot Gripsholms slott.

Platserna hyrs ut på årsbasis och kan utnyttjas under perioden 1 april-31 oktober. Information om vilka regler som gäller vid kommunens hamnar, bryggor och båtplatser: Hyresavtal med ordningsregler gällande båtplats för fritidsbåt i Strängnäs kommuns fritidsbåtshamnar.

Har du frågor om hamnar eller båtplatser så är du i första hand välkommen med din förfrågan antingen via e-post eller i andra hand genom att ringa enligt kontaktuppgifterna nedan.

Boka båtplats digitalt

Strängnäs kommun har ett av Sveriges mest moderna digitala system för hantering av fasta båtplatser för fritidsbåtar. Den som är intresserad av att hyra en plats där är välkommen att logga in i systemet för att själv boka och betala sin plats.

Avgifter

Avgiften betalas med kort eller swish i samband med bokningen.

Kommunfullmäktige beslutade 2017-12-18 om nya avgifter för båtplatser från och med år 2018. Läs mer i styrdokumentet om Avgifter för båtplatser i Strängnäs kommun.

Gästhamnar i Strängnäs och Mariefred

Gästhamnarna i Strängnäs och Mariefred, med tillhörande husbilsplatser, är utarrenderade för drift i privat regi. För information och bokning:

Mariefred - mariefredsmarina.se, telefon 0736-63 33 01, e-post info@mariefredsmarina.se
Strängnässtrangnashamn.se, telefon 0732-56 19 34, e-post strangnashamn@gmail.com

Möjlighet till septitankstömning för båtar finns vid Sjömacken i Strängnäs och i gästhamnen i Mariefred under sommarsäsongen. För husbilar finns möjlighet till latrintömning vid hamnkontoret i Strängnäs samt vid Trafikverkets rastplats nordost om Strängnäsbron. Mot en avgift finns även möjlighet till latrintömning hos Löts camping och Mariefreds camping. 

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 november 2019
Uppleva och göra