Kultur 2020

Skylt med text Tillsammans

Kulturkontoret satsar på att tillgängliggöra kulturen, men på ett nytänkande sätt i den rådande samhällssituationen. Vi ställer inte in, vi ställer om!

Även delar av kulturdagen kommer att genomföras, men digitalt och utsträckt under en längre tidsperiod, under vinjetten "20 nyanser av kultur".
Här nedan listas olika kulturevenemang som alla kan nås digitalt. Listan fylls på kontinuerligt, liksom innehållet i boxarna längst ned.

Musik

Johanna Brun framför sin musik i nyinspelningar gjorda på Kulturhuset Multeum under rubriken MUSIK nedan. Där finns också en hälsning från Smedbälgarna, och gitarrmusik av Svante Paulsson från Kulturskolan.

Dans och lite av varje

I de nya boxarna nedan med namnen DANS hittar du bugg och lettisk folkdans, och under vinjetten Lite av varje finns motorsågskonst och båtbyggeri på traditionellt hantverkarvis, och ett klipp från fritidsbarnen i Åkers utställning.

Konst och litteratur

Vad sägs om digital vernissage, eller streamad utställning? Just nu hittar du Annarella Hedbergs dubbelutställning och delar av den nya utställningen med träfigurer ur Lars Adebrings samlingar under vinjetten KONST nedan.
Varje vecka presenterar kommunförfattaren Magnus Utvik nya boktips, och du hittar alla klippen via länken nedan. Missa inte heller de nyinspelade delarna av Strängnäs kommunantologi, eller barnbibliotekens digitala sagostunder.

GPS-Quiz för hela familjen

Utmana grannar, kollegor, familj eller vänner på en GPS-quiz runtom i Strängnäs stads centrala delar. Vem får flest rätt på de lokalt förankrade frågorna som dyker upp i mobilen när du är på rätt plats? Kul och enkel sysselsättning, perfekt i dessa tider. Finns för såväl barn som vuxna!

Kommunantologin

Lyssna till antologin

Lyssna till olika texter ur Strängnäs kommunantologi Jag färdas mellan nu och då. Ett nytt avsnitt varje vecka!

Bokhyllor med böcker på Multeum.

Biblioteket

Biblioteken har anpassat sina tjänster utifrån situationen i samhället. Läs mer här.

Sagostund på Multeum, Strängnäs

Digitala sagostunder

Lyssna till barnbibliotekarierna när de läser sagor på nätet, på svenska och andra språk.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 28 maj 2020
Uppleva och göra