Andra webbplatser

Skriv om ditt liv

Skriv om ditt liv på papper eller dator

Har du något du vill berätta? Det kan handla om kärlek, barndom, sorg, fritidsintressen eller något du ser som problematiskt i din omgivning. Det kan vara en berättelse, en dikt, en sång eller kanske ett brev? Vi vill att du ska vara med!

Nu har du chansen att vara med i den kommande antologin med texter om Strängnäs. Alla är välkomna men det är dessutom en tävling där en jury utser tre pristagare så ta chansen, vässa pennan, ladda paddan och skriv.
Ditt bidrag kan få andra kommuninvånare att växa och känna igen sig i din text.

Vilka får vara med?

Din text ska ha koppling till Strängnäs kommun och att det bara är du som bor, sommarbor, arbetar i eller på annat sätt har en stark anknytning till Strängnäs kommun som kan medverka.

Skriv med penna eller på dator

Hur gör jag? 

Skicka in ditt bidrag till juryn senast den 2 april.

Kommunförfattaren och projektledaren

Vill du ha hjälp med din text?

Välkommen på informationsträffar och workshops.

Bakgrund

​Med stöd från Statens kulturråd har Strängnäs kommun fått möjlighet att projektanställa en kommunförfattare. Personen som fick jobbet är Magnus Utvik, känd från tv och andra sammanhang som kritiker och författare. Han arbetar hos oss med att inspirera, stötta och peppa medborgarna att skicka in bidrag till en samling med texter om livet i Strängnäs kommun.

Projektet genomförs med stöd av medel från Statens kulturråds satsning på stärka bibliotek. Strängnäs kommun är än så länge den enda kommun i landet som har en egen författare. Under året projektet pågår kommer det att ske olika skrivaktiviteter runtom i kommunen och i landet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 januari 2019
Uppleva och göra