Andra webbplatser

Träffa oss och få hjälp med din text

Peter och Magnus håller i projektet och hjälper dig att skriva

Vi, Peter Björkman och Magnus Utvik, kommer att finnas ute i alla kommundelarna fram till den 2 april för att hjälpa dig med din text och informera om projektet. Vi kommer också att vara med i olika evenemang för att väcka intresse och sprida ordet om vår antologi som görs tillsammans med landets första kommunförfattare.

• 22/1 Workshop i Stallarholmen, Drömfabriken
    Tid: 18.00-19.30.
    Ledare: Magnus Utvik, författare, skrivpedagog och kommunförfattare i Strängnäs kommun.
    Christer Hermansson, kulturchef Strängnäs kommun och författare.
  • 27/1 Workshop i Mariefred, Mariefreds bibliotek
    Tid: 09.00 – 13.00.
    Ledare: Eva Stilling, författare och skrivpedagog.
    Obs! anmälan till magnus.utvik@strangnas.se
  • 31/1 Workshop i Åker, Åkers Folkets Hus.
    Tid: 18.00-19.30
    Sofie Widmark, kommunikatör Multeum och lektör.
  • 5/2 Workshop Stallarholmen, Drömfabriken
    Tid: 18.00-19.30.
    Sofie Widmark, kommunikatör Multeum och lektör
  • 14/2 Workshop i Strängnäs, Kulturhuset Multeum
    Tid: 16.00-18.00.
    Alla som har texter i byrålådan och vill ha hjälp att förbättra dem eller vill lära sig att skriva, är välkomna. Enklare fika serveras.
    Från kl. 17.00 deltar även författare Cecilia Gyllenhammar som under kvällen håller i författarkväll, se mer info under Evenemang nedan.
    Sofie Widmark, kommunikatör Multeum och lektör.
  • 5/3 - 28/3 Träffa kommunförfattare Magnus Utvik i Strängnäs, Kulturhuset Multeum.
    Tid: Tisdagar och torsdagar i mars, 11.00-13.00
    Ta med dig bidrag till antologin och få respons eller prata idéer om vad du kan skriva om.
  • 2/4 Sista datum för att skicka in texter till antologin

• 14/2 Författarkväll med Cecilia Gyllenhammar i Strängnäs, Kulturhuset Multeum
    Tid: 18.30. Fritt inträde
    Cecilia Gyllenhammar berättar i sin tredje roman om en kärleksrelation som först var blommande och intensiv men som sedan blev till ett helvete. Nu skriver Cecilia Gyllenhammar på en uppföljare till den uppmärksammade boken. Cecilia debuterade som författare 2004 med romanen En spricka i kristallen.
    Cecilia deltar även i workshop tidigare under dagen.
  • 7/2 Folk och Kultur i Eskilstuna, Munktellstaden
    Tid: 10-11
    För deltagare i Folk och Kultur-konventet i Eskilstuna. Kulturchef Christer Hermansson samtalar med kommunförfattare Magnus Utvik och projektledare Peter Björkman om projektet och hur det känns att vara först i Sverige att ha anställt samt vara en kommunförfattare.
  • 14/3 Författarkväll med Hillevi Wahl i Strängnäs, Kulturhuset Multeum
    Tid 18.30. Fritt inträde.
    Äg ditt liv!
    Kommer du ihåg vem du var innan du blev allt det där som andra sa att du borde vara? Det är lätt att tappa bort sig själv i en värld full av social medier och förväntningar.
    Hillevi Wahl är krönikör, författare, trebarnsmamma, alkisbarn och gammal matmissbrukare och stolt över det! Genom tv-programmet Djävulsdansen och sin självbiografiska bok Kärleksbarnet har Hillevi blivit en opinionsbildare och samhällsröst.
    Fri entré.
  • 2/4 Sista datum för att skicka in texter till antologin