Kostnad och villkor

Vill du anmäla dig eller ditt barn till kulturskolans kurser? Här kan du läsa om allt du behöver veta innan och vad det kostar att gå en kurs.

Terminsavgift 

Avgifter

Pris per termin

Elev på grundskola eller gymnasium

700 kronor/kurs

Vuxen (du som slutat gymnasiet)

2 000 kronor/kurs

Hyra av instrument

450 kronor

Syskonrabatt

Andra barnet får 25 procent rabatt, tredje barnet får 50 procent rabatt och fjärde barnet får 75 procent rabatt på terminsavgiften. Rabatten gäller endast ett ämne. Vuxen omfattas ej av rabatten.

Villkor för betalning

 • Terminsavgiften betalas via betalkort i samband med bokning.
 • Instrumenthyran betalas efter att instrumentet har delats ut.
 • Terminsavgiften återbetalas inte om eleven väljer att sluta under pågående termin.

Terminsavgiften innebär att:

 • Kulturskolan garanterar 25 lektionstillfällen per läsår (12-13 tillfällen per termin). Observera att detta inte är lika många undervisningsveckor per termin som exempelvis grundskolan har.
 • Kulturskolan har samma allmänna lov- och studiedagar som den kommunala grund- och gymnasieskolan. Datum för lov och ledigheter.
 • Kulturskolan erbjuder ersättningslektioner endast om läraren varit frånvarande så mycket att skolan inte kunnat erbjuda 25 lektionstillfällen under det aktuella läsåret.

Dag före röd dag stänger Kulturskolan klockan 15.00. Ingen undervisning för eleverna om inte respektive lärare uppgett något annat.

Måste man ha eget instrument?

När du börjar på ämneskurs musik är det viktigt att du har instrumentet hemma så att du kan träna på att spela, helst en liten stund varje dag.

Kulturskolan hyr ut massor av instrument varje år till sina elever. Det kostar 450 kronor per termin, och betalas efter att instrumentet har delats ut. Prata med din lärare om du vill hyra instrument. Det finns även flera musikaffärer som har hyr/köpsystem, vilket kan vara ett alternativ för dig som på sikt vill äga ditt instrument.

Instrument som INTE går att hyra på kulturskolan:

 • Blockflöjt
 • Gitarr
 • Elgitarr
 • Elbas
 • Piano
 • Synt/keyboard
 • Slagverk

Särskilda behov

Kulturskolan i Strängnäs är en kulturskola för alla. Mycket av vår undervisning sker i små grupper eller till och med individuellt. Det ger oss goda möjligheter att skräddarsy aktiviteter efter personliga behov. För att lyckas så bra som möjligt vill vi gärna ha hjälp och tips av dig och din familj om just dina förutsättningar och önskemål.

Vuxen

Kulturskolan tar emot vuxna elever i mån av plats, vilket innebär att intagning av skolungdomar prioriteras om det är kö på ämnet du söker. På kulturskolan är du en vuxen elev när du slutat gymnasiet eller fyllt 20 år. Anmälan sker på samma sätt som för skolelever. Terminsavgiften är högre för vuxen elev.

Var finns kulturskolan?

Den största delen av verksamheten finns i vårt eget hus på Eskilstunavägen 14 i Strängnäs. Naturligtvis finns även ett urval av våra ämnen i kommundelarna.

Ämneskurser i skolan

Vi kommer gärna till din skola om det finns minst fem elever som väljer samma ämne och om skolan kan tillhandahålla en ändamålsenlig lokal.

Stallarholmen

Ämneskurser i musik finns på Stallarholmsskolan, undervisningen sker under skoltid. 

Åkers styckebruk

Ämneskurser i musik finns på Åkerskolan, undervisningen sker under skoltid. 

Mariefred

Ämneskurser i musik finns på Mariefredsskolan och Gripsholmsskolan, undervisningen sker under skoltid. Drama och teatergrupper finns på torsdagar i Biohuset.

Frågor eller synpunkter

Vi tycker att det är viktigt att försöka utveckla Kulturskolans verksamhet så att den möter era behov. Därför är frågor och synpunkter viktiga och välkomna, vad det än gäller. Hör gärna av er!

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 augusti 2019
Uppleva och göra