Aktiviteter under Sommarfest

Förutom livemusik kan du under Sommarfest uppleva olika slags aktiviteter och roliga saker att göra både den 6 och 7 juni. Det är fri entré till alla aktiviteter som Strängnäs kommun anordnar i Ugglans park och på Visholmen. Vi uppdaterar sidan löpande!

Tävla om Strängnäs bästa småkaka

Baka dina bästa småkakor och var med i fikafestens tävling! Du tävlar om titeln Strängnäs bästa småkaka. Lämna in ditt bidrag till tävlingen mellan klockan 12.30 och 13.30 den 6 juni. Vinnaren utses av en jury efter nationaldagsfirandet. Juryn leds av Elisabeth Johansson – konditor, kokboksförfattare och matstylist känd från olika tv-program om bakning.

Läs mer om tävlingen

Aktivitetsområde på Visholmen

Det blir action på Visholmen den 7 juni! Från klockan 15 kan du kasta dig genom en hinderbana, hoppa i en hoppborg, rida en mekanisk tjur, testa prickskytte, tivolislägga, airtrack, få glittrig festivalsminkning och träffa Kul på hjul.

Prova på graffiti

Den 7 juni på Visholmen finns det en vägg där du kan testa att måla graffiti tillsammans med Studiefrämjandet.

Chokladbollsverkstad

Alla barn är välkomna till workshoptältet i Ugglans park den 6 juni och prova att rulla och dekorera chokladbollar. Det blir gott, kladdigt och alldeles underbart!

Hantverksmarknad

Den 6 juni kan du handla keramik, smycken, stickat, virkat, konstverk, trähantverk och delikatesser på Västervikstorget. Det blir också ansiktsmålning för barn, ponnyridning och möten med alpackor. Marknaden anordnas av MBC events.

Allsång

Revydrottningen Anna-Lena Skoog Clazon och dansbandskungen Kent Lindén står för första gången på scen tillsammans. Duon leder allsången på Sommarfest i Strängnäs den 6 juni klockan 15.30 i Ugglans park.

Ladda ner allsångshäftet

Guidade vandringar

Gå familjevandringen I Majas fotspår och historiska stadsvandringar med Mitt Strängnäs. Få guidade visningar inne i domkyrkan och i Strängnäs väderkvarn. Historisk stadsvandring kräver biljett, övriga har fri entré.

Hitta en vandring i evenemangsguiden

Gör egna pins med biblioteket

Var med och tävla om böcker och gör egna pins! Biblioteket finns på Visholmen från 12.30 den 7 juni. Alla som deltagit i loppet Rulla och Rusa får en bok.

Spelhäng på Multeum

Till Mylteum kan du gå och göra lugnare aktiviteter, det blir spelhäng med Holy Dice och du kan prova olika brädspel och Nintendo Switch.

Föreviga stunden i fotobåset

Det kommer finnas ett fotobås på Visholmen den 7 juni där du och dina vänner kan ta bilder och föreviga kvällen.

Aktiviteter i domkyrkan

I domkyrkan och runt omkring kyrkberget blir det också aktiviteter. Upplev blåsmusik, festgudstjänst med biskop Johan Dalman, kyrkkaffe och visningar för barn och vuxna.

Läs mer

Bra att veta inför ditt besök

Väskor, parkeringar, information om bussar och annat som är bra att veta samlar vi här.

Schema för 6 juni

Se detaljerat schema för 6 juni 2024.

Schema för 7 juni

Se detaljerat schema för 7 juni 2024

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2024