Artister som kommer till Sommarfest i Strängnäs

Under Sommarfest i Strängnäs får du uppleva livemusik med både kända artister och lokala band. Det blir musik non-stop och så¨klart fri entré! Här kan du läsa mer om alla de artister som kommer till Sommarfest.

  • Stora scenen, Visholmen 7 juni: Peg Parnevik, Samir & Viktor, Kaliffa, Elliphant, Naod.
  • Klubbtältet, Visholmen 7 juni: Agitator, Lover's Skit, Pseudo, Majbjörn
  • Ugglans park 6 juni: Johanna Brun, Titanix

Ändringar i programmet: Jelassi och Svart Ridå har tyvärr behövt ställa in sina spelningar. Håll koll på den här sidan för information om andra eventuella ändringar.

Peg Parnevik

Peg Parneviks karriär som låtskrivare och artist har bara pekat uppåt de senaste åren. Peg har turnerat över hela Sverige på både klubbar och festivaler, som till exempel på Lollapalooza i Stockholm. Hon har vunnit priser i Grammis och P3 Guld. Hösten 2023 kunde vi se henne i tv-programmet Så mycket bättre och till hösten är hon aktuell som ny jurymedlem i Idol.

Samir och Viktor

Samir Badran och Viktor Frisk slog igenom med buller och bång 2014. De har fått Sverige att shuffla, ta en groupie istället för en selfie, och kanske till och med fått någon att bada naken på Sergels torg. Superduon har levererat hit efter hit som har fått hela Sverige att dansa. De har deltagit i Melodifestivalen vid fyra tillfällen, senast i år med låten Hela världen väntar.

Naod

Naod, från Rågsved, representerar en ny våg av hiphop i Sverige och vägrar att placeras i ett fack. Han tror starkt på att musiken är ett kraftfullt verktyg för att föra människor från olika bakgrunder och miljöer samman, och vill stå i framkant av den rörelsen. Han är känd för de stora framgångarna med Ikon och singeln “Dum av dej” med samplingar från Daniel Adams-Ray.

Elliphant

Elliphant har över en miljon lyssnare på Spotify, hon kombinerar hiphop, pop och elektronisk punk. Hon är en rebell på scen och en naturkraft som utmanar normer och väcker tankar. Elliphant har vänt sina utmaningar med dyslexi och adhd till en kreativ fördel och gjort till en del av sin personliga stil, genom att exempelvis använda sina egna stavningar i låttexterna. Dansa loss den 7 juni!

Kaliffa

Få liveartister får tak att lyfta och människor att tappa det som Kaliffa! Med fullt band, konstant kvalitetleverans och inte minst ett pärlband av hits som Helt seriöst, Spontanitet, Tippa på tå och Kalibrera gör Kaliffa varje spelning till en dag att minnas. Det är reggae, pop, dancehall och hiphop på svenska.

Agitator

Stockholmsbandet Agitator kommer tillbaka till Strängnäs efter att ha gjort två succéspelningar på Katakomb de senaste åren. Musiken är organisk och live bjuder Agitator på en fest med hög energi. Bandet refererar till Joy Division, 22-Pistepirkko, Kingston, Olle Ljungström och The Cure när de ska beskriva sig själva.

Lover's Skit

Lover’s Skit spelade första gången live 2022 och för mindre än ett år sedan släppte de sin debut-EP. De två 19-åringarna redan spelat på Way Out West, Storsjöyran och By:Larm i Norge – en dröm för många band. De hämtar inspiration från många genrer och leker med musikhistorien. Lover’s Skit vill få dig att röra dig till och bli rörd av deras musik.

Pseudo

Sättningen är klassisk med trummor, bas och gitarrer men sångarna Saga och Julian bidrar med egna uttryck. De varvar låtar på svenska och engelska i genren Strängnäspop om Pseudo själva får bestämma. Bandet har bland annat turnerat till Stockholm, Västerås och Falun. De har spelat för drottning Silvia, som kanske inte blev överförtjust i och för sig, och är återkommande favoriter på hemmaplan.

Majbjörn

Om Cardigans träffade The Cure och började skriva låtar på svenska så skulle det låta som Majbjörn från Strängnäs. Bandet som började som en trio har under året utökats med två nya medlemmar på trummor och gitarr. Efter debuten med hela bandet den 17 maj på Katakomb är Majbjörn redo för sin första festivalspelning.

Johanna Brun

Vår lokala stjärna Johanna Brun gästar oss den 6 juni. Vid sidan av sina studier på Kungliga Musikhögskolan skapar, komponerar och producerar hon musik för projekt, andra artister och sig själv. Hon arbetar på sitt debutalbum inspirerat av naturen och personliga erfarenheter. Med varje ton och varje textrad strävar hon efter att beröra lyssnare och väcka känslor som går bortom det hörbara.

Titanix

Titanix startade 1979 i Valdemarsvik av en grupp skolkamrater. De har spelat på heltid sedan 1989, deltagit i Dansbands-SM och Dansbandskampen och fått flera olika utmärkelser genom åren. Deras album Om du lovar var nominerat till både Manifestgalan och Grammisgalan 2024. Bandet består av sångerskan Maria Rolf, Stefan Rolf på gitarr, Jerry Rolf på keyboard och Jonas Holmqvist på trummor.

Bra att veta inför ditt besök

Väskor, parkeringar, information om bussar och annat som är bra att veta samlar vi här.

Schema för 6 juni

Se detaljerat schema för 6 juni 2024.

Schema för 7 juni

Se detaljerat schema för 7 juni 2024

Det kostar ingenting att gå på konserterna och aktiviteterna på Sommarfest i Strängnäs! Alla aktiviteter som Strängnäs kommun ordnar är det fri entré till. Efter konserterna den 7 juni går det gratis nattbussar till Stallarholmen, Mariefred och Åkers styckebruk. Det enda du behöver göra är att boka din plats på bussen genom att fylla i ett formulär. Bekräftelsen du får på mejl gäller som biljett.

Om du vill delta i något av loppen kostar det pengar och du anmäler dig på webbplatsen för Strängnäs 500.

På Visholmen i Strängnäs blir det ett stort festivalområde den 7 juni med en stor scen och en mindre. Det kommer finnas foodtrucks och många aktiviteter. Ugglans park i Strängnäs blir platsen för nationaldagsfirande och dansbandskväll den 6 juni. Kulturhuset Multeum kommer också att hålla extra öppet den 7 juni och biblioteket erbjuder lugnare aktiviteter. På Västervikstorget blir det hantverksmarknad den 6 juni, och domkyrkan erbjuder också aktiviteter under nationaldagen.

Det kommer gå nattbussar till Stallarholmen, Mariefred och Åkers styckebruk efter konserterna den 7 juni. Det här gäller:

  • Bussarna går klockan 00.30
  • Bussarna går till Stallarholmen, Mariefred och Åkers styckebruk.
  • Busshållplatsen kommer vara vid Storgatan, i höjd med den stora parkeringen i Västerviken.
  • Bussarna är för dig som går i årskur 6-9 och i gymnasiet.
  • Det är gratis, det enda du behöver göra är att boka en plats. Det gör du genom att fylla i ett formulär. Bekräftelsen du får på mejl gäller som biljett.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 maj 2024